Ort
Stockholm
Startdatum
23 Mar 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tors, Sön
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Elin Sjödin
Nummer
51622
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna din valp för att få en glad och lydig hund?

De flesta hundägare strävar efter att få en trygg, glad och lydig hund. Men hur når man dit? Kursen är en grundkurs och riktar sig till dig som vill börja träna med din valp. Valpen ska vara vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Innehåll

Momenten som vi kommer gå igenom är:

  • Kontaktövning
  • Sitt - stanna kvar
  • Gå fint vid sidan
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Hundmöten

Upplägg

Vi kommer att prata om relationen mellan hund och människa, och om motivation. Du får kunskap om enkla men viktiga övningar som ni börjar på redan när valpen är liten. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till.

Första träffen är teoretisk - då tar du inte med dig valpen. Därefter träffas vi utomhus i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla valpar är olika så träningen kommer anpassas efter varje valp. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

För att miljön ska bli så lugn som möjligt bör ni vara max 2 personer per hund. Kurspriset är per hund och bara en person per hund anmäler sig till kursen. I meddelanderutan skriver ni även:

  • Eventuell medföljande persons namn och personnummer
  • Hundens namn, ålder och ras

Plats för den praktiska delen av kursen är utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Max två personer per hund. Priset är per hund och bara en person anmäler sig - men skriv gärna namn och personnummer på person 2 i meddelanderutan.

Schemat är upplagt för att du ska ha gott om tid att träna med din valp mellan träffarna.

Kursdatum: teoripasset hålls torsdag 23/3 kl. 18:00-19:30 på Hagagatan 23A. Därefter träffas vi utomhus på söndagar 26/3, 2/4, 16/4 och 23/4 kl. 10:00-11:00.

Ledare

Elin Sjödin har mångårig erfarenhet av att leda hundkurser. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben och har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa. Hon har även studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du fortsätta att träna med din hund? Vi erbjuder flera olika hundkurser med olika fokus - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde