Ort
Örebro
Startdatum
21 Apr 2024
Tid
10:00-13:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Margareta Rosengren
Nummer
76340
Pris
2 250 kr

Om arrangemanget

Vi lagar lacto-ovo vegetariska mat (lacto-ovo innebär att vi lagar växtbaserad mat med, mejeriprodukter – ost, mjölk, grädde etc samt ägg)

Vi provar olika typer av bönor & fröer. Vid ett tillfälle lagar vi  vego mat med Ayurvedisk inspiration. I maj lagar vi mat från råvaror du finner i naturen och trädgården, nässlor, kirskål, granskott, blommor etc. Vi lagar grytor, ”biffar”, gratänger, pajer, sallader desserter mm.

Vi arbetar mycket med kryddningen och smaksättningen av maten och lagar all mat från grunden. Matkostnad ingår i priset OBS! kurs en gång i månaden 21/4, 5/5 och 19/5.

Upplägg

Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter att tillaga enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket. 

Förkunskaper lite köksvana krävs.

Kursmaterial Matkostnad och receptkompendium ingår i kurspriset.

Kursledare

Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning och inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon har drivit Rosengrens Skafferi i centrala Örebro och har mångåriga kunskaper av vegetarisk matlagning.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta  Medtag matlådor. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 250 kr

Summa: 2 250 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde