Ort
Molkom
Startdatum
12 Jun 2024
Tid
17:00-19:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
74942
Pris
1 890 kr

Om arrangemanget

Vilt- och blodspår är en utav de bästa sätten att aktivera sin hund på då hunden får använda sitt största verktyg, nosen. Det tränar även hunden fysiskt, mentalt och är relationsskapande emellan dig som förare och din hund. Det kan även hjälpa till i förebyggande syfte vid vissa problembeteenden hos hunden.

Innehåll
Vilt- och blodspår används vid eftersök av skadat djur (vid bilolycka eller jakt) men det går även att tävla inom det. Hunden måste absolut inte vara en jakthund/ras för att hålla på med vilt- och blodspår, jakten är något som finns i alla hundar men bara i olika mängd.

Vi kommer lägga spår tillsammans under kursens gång med både blod och klöv. Vi kommer använda oss av klövdjur då det är oftast det som är med på eftersök.

Upplägg
Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar. Kursen är fyra tillfällen och hålls utomhus strax innan Molkom.

 
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Magdalena Persson har ett intresse för både skog och hundar, så valet att träna och tävla i viltspår är en självklarhet för henne. Idag har hon tre stycken Whippet som hon tränar bland annat viltspår med. Magdalena har hållit viltspårskurser i över 10 år. Hennes mål är att fler hundar ska använda sitt bästa sinne som en rolig aktivitet, samt att få fram fler eftersökshundar.
  
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela ras vid anmälan.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. 
Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Pris

Deltagaravgift: 1 890 kr

Summa: 1 890 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde