Ort
Karlstad
Startdatum
4 Jun 2023
Tid
15:00-17:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
65992
Pris
1 590 kr

Om arrangemanget

Vilt- och blodspår är en utav de bästa sätten att aktivera sin hund på då hunden får använda sitt största verktyg, nosen. Det tränar även hunden fysiskt, mentalt och är relationsskapande emellan dig som förare och din hund. Detta är kursen för dig som vill utveckla din och din hunds kunskaper inom viltspår.

Innehåll
Vilt- och blodspår används vid eftersök av skadat djur (vid bilolycka eller jakt) men det går även att tävla inom det. Och här är kursen för dig som verkligen vill fortsätta inom viltspår. Detta är fortsättningskursen från våran nybörjarkurs i viltspår men du kan även gå den utan att ha gått våran nybörjarkurs, ifall ni tränat viltspår innan.

Hunden måste absolut inte vara en jakthund/ras för att hålla på med vilt- och blodspår, jakten är något som finns i alla hundar men bara i olika mängd.

Vi kommer lägga spår tillsammans under kursens gång med både blod och klöv. Vi kommer använda oss av klövdjur då det är det som är med på eftersök och prov.

Upplägg
Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar. Kursen är fyra tillfällen och hålls utomhus, plats meddelas vid start.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan.

Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.


 
Förkunskaper
Du och hunden bör ha gått vår grundkurs eller ha motsvarande kunskaper inom viltspår.

Kursledare

Jag heter Julia och har hund som största intresse. Jag har två hundar, en welsh springer spaniel och en amstaff som jag tränar och tävlar i nosework, spår och specialsök. Jag är utbildad noseworkinstruktör och viltspårsinstruktör och sedan 2017 har jag haft kurser genom mitt företag Guldnosen.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår blod och klöv under kursens gång.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se

Bra att veta
Meddela ras vid anmälan. Ta med olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 590 kr

Summa: 1 590 kr

Utforska ämnesområde