Ort
Örebro
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
17:15-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
80427
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Vill du in i den spännande världen av webbutveckling? Oavsett om du är nybörjare som vill lära dig att skapa dynamiska webbapplikationer med JavaScript, eller en designer som vill förstå tekniken bakom dina verk, är denna kurs perfekt för dig!

Innehåll
Detta är en introduktionskurs som kommer att ge dig grundstenarna till att hålla på med webbutveckling.Kursen är utformad för nybörjare som vill lära sig grunderna i att skapa webbapplikationer med JavaScript och HTML. Fokus kommer att ligga på programmering och inte på webbdesign. Under kursens gång kommer vi att gå igenom viktiga koncept och tekniker inom JavaScript, och dessa kommer att tillämpas genom praktiska övningar. 

Målet är att du ska känna dig bekväm med att utveckla dynamiska och interaktiva webbapplikationer. I slutet av kursen kommer vi att bygga en webbapplikation tillsammans, vilket ger dig möjlighet att använda de kunskaper och färdigheter du har lärt dig.

Upplägg
Vi kommer blanda teori, där vi går igenom olika begrepp och hur olika tekniker används och samverkar, med praktik där vi bygger applikationer tillsammans. Det kommer inte att finnas några direkta hemläxor, men för den som vill få ut ännu mer av kursen kommer det att finnas gott om fördjupningsmöjligheter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. 

Kursledare
Vår kursledare Simon Rosenkvist har studerat webbutveckling på universitetet och arbetar som fullstack och frontendutvecklare både som konsult och på produktföretag.

Kursmaterial
En egen laptop rekommenderas så att du kan ta med dina projekt hem och visa upp eller arbeta vidare med.

Både Mac och Windows fungerar utmärkt. Se dock till att din dator klarar av enklare program som moderna webbläsare (google chrome och firefox) och en kod editor. I kursen kommer vi att använda visual studio code som finns att hitta på: https://code.visualstudio.com/download. Dessa är gratisprogram som finns att ladda ner från trovärdiga företag.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde