Kunskaper i Microsoft Office efterfrågas på många arbetsplatser och är också användbart hemma. Lär dig hantera Word, Excel och Powerpoint. Läs mer om nyttan med Officepaketet.

På nästan alla arbetsplatser där kontorsarbete ingår krävs kunskap i Officepaketet. Därför är det ett gott råd att snarast lära sig att arbeta i Officeprogrammen. Vi erbjuder kurser i bland annat Word, Excel, Powerpoint och Outlook både på nybörjarnivå och fördjupande kurser.

Vad är Officepaketet?

Officepaketet innehåller en rad användbara program från Microsoft. Du har säkert redan kommit i kontakt med flera av dem så som exempelvis Word, Excel eller Powerpoint. Dessa program tillhandahålls av Microsoft och kan användas både hemma och på jobbet. Programmen finns både som skrivbords- och webbversioner. Du kan alltså välja att installera programmen lokalt på din dator, eller att arbeta med dem direkt i molnet. Det betyder att du kan använda dem på alla typer av enheter (mobil, dator och surfplatta). Nedan berättar vi mer om programmen Word, Excel och Powerpoint.

Lära sig Office 365

Att lära sig Office 365 är en god idé då många företag idag tillhandahåller den tjänsten. Office 365 är Microsofts enhetliga molnbaserade miljö som innefattar en rad användbara program. Office 365 inkluderar hela Officesviten med Word, Excel och Powerpoint med mera. Eftersom tjänsten är molnbaserad behöver du inte tänka på att uppdatera programmen, det görs automatiskt vartefter ny funktionalitet tillkommer.

Word

Microsoft Word är världens mest använda ordbehandlingsprogram. Word finns utvecklat för både PC och Mac. De flesta som har jobbat med någon typ av text på en dator har förmodligen kommit i kontakt med Word. I Word kan du skapa dokument och formatera dem med olika teman och typsnitt.

För dig som vill vässa dina texter och höja ditt skrivande till en ny nivå är det ett hett tips att lära sig Word från grunden. I Word arbetar du med dina texter och kan få hjälp med struktur, stavning och grammatik. Genom att använda funktionen spåra ändringar kan du enkelt granska ditt arbete. Om du delar dokumentet med andra kan de ta del av dina ändringar och vice versa. Du kan också använda dig av språkverktyget Editor om du vill få hjälp med texter på andra språk.

Excel

Microsoft Excel är ett program som kan användas för att arbeta med olika typer av kalkyluppgifter. Att lära sig Excel kan vara praktiskt både för hemmabruk (till exempel när det gäller att strukturera sin privatekonomi, enklare bokföring med mera) och för olika arbetsuppgifter på jobbet. Programmet är uppbyggt i form av kalkylblad med rutnät bestående av celler. Excel är framtaget för att kunna hantera stora mängder data. Programmet används för att skapa och hantera beräkningar, formatera och sortera data i kalkyler och listor av olika slag. Det finns också funktioner för att kunna visa upp data i snygga diagram. Excel finns för både PC och Mac.

Powerpoint

Powerpoint är ett presentationsprogram som ingår i Microsoft Office. Det är ett program som de flesta företag idag använder sig av. Att lära sig Powerpoint är något för dig som vill arbeta med att göra information lätt att ta till sig med hjälp av bilder, text och enklare animeringar. Genom att använda Powerpoint kan du få fram ditt budskap på ett enkelt och inspirerande sätt. Powerpoint har funktionalitet för att skapa snygg design på en presentation, smart bildhantering och användning av ikoner för att tydliggöra ditt budskap. Du levandegör din presentation genom att använda inbyggda bildövergångar. I Powerpoint ligger fokus på bild och enkla budskap, dina stödanteckningar kan du enkelt göra direkt i programmet.

Outlook

Microsoft Outlook är ett program som följer med nästan alla versioner av Officepaketet. Outlook används framförallt som e-postklient och kalender. Med Outlook följer smarta funktioner som gör att du på ett effektivt sätt kan strukturera din vardag. Med kalenderfunktionen följer flera smarta funktioner som till exempel att skapa uppgifter, få påminnelser om dessa och enkelt kunna bocka av dem när de blivit gjorda. Med sökfunktionen i Outlook hittar du snabbt rätt bland e-post, uppgifter och kontakter.

Så går våra kurser i Office till

Vi tillhandahåller kurser i Officepaketet, både på distans och i våra kurslokaler. Vi håller i kurser alltifrån nybörjarnivå till mer avancerad nivå. Vi erbjuder även intensivkurser i Officepaketet. Varför inte satsa på en Excelkurs online? Eller kanske att lära sig Powerpoint under en intensivkurs? Bas Word för nybörjare? Möjligheterna är många och vårt utbud är anpassat för olika behov. För de kurser som bedrivs på distans behöver du ha tillgång till dator och en god internetuppkoppling för att följa lektionen. Officepaketet är en del av alla våra kurser i kommunikation.

Våra baskurser ger dig grundläggande kunskaper i programmen Word, Excel och Powerpoint. Vi varvar ofta teori med praktik. Det är viktigt att få prova sig fram och jobba med programmen rent praktiskt. Vi utgår ofta från ett kursmaterial, det kan du läsa mer om i respektive kursbeskrivning. Sök i hela vårt utbud nedan och använd gärna filtreringsfunktionen för att hitta det du söker.

Företagsutbildningar i Officepaketet

Vi skräddarsyr företagsutbildningar i Officepaketet på flera orter. Vi utgår från era förkunskaper och behov för att skapa rätt kurs för ert företag. Kanske behöver ni utbildning från grunden eller mer avancerade kunskaper. Vi hjälper er gärna att utveckla era kunskaper i exempelvis Word, Excel eller Powerpoint.

Fler kurser inom kommunikation

Medborgarskolan ett brett utbud av kurser inom området kommunikation. Här är några exempel på fler kurser som du kan läsa:

  • Journalistik och PR
  • Marknadsföring
  • Retorik
  • Skrivarkurs
  • Adobe Creative Cloud
  • Skrivarkurs
  • Visma SPCS

Vårt utbud inom Officepaketet

Din sökning"" visar 23 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Excel grundkurs"
Kurs

Excel grundkurs

Ort: YstadStartdatum: 7 Nov 2024Tid: 15:45-18:00Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 1 195 kr
Läs vidare om "Excel grundkurs"
Kurs

Excel grundkurs

Ort: LundStartdatum: 15 Okt 2024Tid: 15:45-18:00Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 1 195 kr
Läs vidare om "Data - Excel grundkurs"
Kurs

Data - Excel grundkurs

Ort: StockholmStartdatum: 11 Nov 2024Tid: 17:45-20:00Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 195 kr
Läs vidare om "Data - Excel grundkurs"
Kurs

Data - Excel grundkurs

Ort: StockholmStartdatum: 3 Sep 2024Tid: 17:45-20:00Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 1 495 kr
Läs vidare om "Data - Enskild undervisning"
Kurs

Data - Enskild undervisning

Ort: StockholmStartdatum: 15 Aug 2024Tid: Antal tillfällen: 3 st tillfällenDagar: TorsdagarPris: 2 995 kr
Läs vidare om "Data - Excel grundkurs"
Distanskurs
Distans i realtid

Data - Excel grundkurs

Ort: DistansStartdatum: 5 Nov 2024Tid: 18:00-19:00Antal tillfällen: 4 st tillfällenDagar: TisdagarPris: 1 495 kr
Läs vidare om "Data - Officepaketet"
Distanskurs
Distans i realtid

Data - Officepaketet

Ort: DistansStartdatum: 18 Sep 2024Tid: 18:00-19:00Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 2 795 kr
Läs vidare om "Data - Skapa en egen hemsida"
Distanskurs
Distans i realtid

Data - Skapa en egen hemsida

Ort: DistansStartdatum: 4 Sep 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 2 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 695 kr
Läs vidare om "Data - Officepaketet"
Kurs

Data - Officepaketet

Ort: StockholmStartdatum: 16 Okt 2024Tid: 17:45-20:00Antal tillfällen: 4 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 2 795 kr
Läs vidare om "Data - Grundkurs med intyg"
Kurs

Data - Grundkurs med intyg

Ort: StockholmStartdatum: 2 Sep 2024Tid: 17:45-20:00Antal tillfällen: 7 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 3 295 kr

Ämnen inom kommunikation

Utforska ämnesområde