Man som målar en tavla på ett fält

Sommarsemester = tid att uppleva nya saker. Här roliga aktiviteter och upplevelser från Medborgarskolan!

Vad vill du uppleva i sommar?

Sommarsemester = tid att uppleva nya saker. Här roliga aktiviteter och upplevelser från Medborgarskolan!

Läs vidare om "Ett sammanhang att längta till"

Ett sammanhang att längta till

Våren nalkas och det gör även Medborgarskolans kurser. Vi går mot ljusare tider och längtan efter att få uppleva glädje tillsammans är stor! Här kommer exempel på kurser och event under våren som du verkligen inte får missa.

Läs vidare om "Våren på Medborgarskolan"

Våren på Medborgarskolan

Våren nalkas och det gör även Medborgarskolans kurser. Här presenterar vi vårens kurser och event som du verkligen inte får missa. Men du vet väl att Medborgarskolan är mycket mer än bara kurser - vi har också intressanta föreläsningar, workshops, studiecirklar och föreningssamarbeten som du kan bli en del av.

Läs vidare om "Demokratipriset Droppen"

Demokratipriset Droppen

En droppe ger stora ringar på vattnet – precis som när du delar med dig av kunskap och engagemang till andra. Demokratipriset Droppen delas ut en gång per år, till en person eller organisation som genom att sprida kunskap har gjort en insats för demokratin. Vinnaren får 20 000 kronor och möjlighet att utveckla sitt engagemang via Medborgarskolan.

Läs vidare om "Allas röster räknas"

Allas röster räknas

Det är hundra år sedan Sverige blev en demokrati med allmän och lika rösträtt. Detta hade aldrig varit möjligt om det inte funnits modiga människor som genom historien stått upp och kämpat för ett samhälle där allas röster räknas. Därför vill vi lyfta och lyssna på just det – människors röster.

Läs vidare om "Välkommen in i värmen"

Välkommen in i värmen

Upptäck julen hos Medborgarskolan. Se vinterns kurser, möt våra kursledare och köp presentkort på kunskap i julklapp.

Läs vidare om "Det är något speciellt med våra kursledare!"

Det är något speciellt med våra kursledare!

Är du en av dem eller vill du bli? Medborgarskolan växer på både bredden och tvären, därför behöver vi förstärkning av fler passionerade och kompetenta kursledare som kan vara med och bidra till att leverera folkbildning i världsklass. Är du kunnig och engagerande och vill förmedla dina kunskaper till andra? Skicka in en ansökan och berätta om dig själv.

Läs vidare om "Nytändning!"

Nytändning!

Lusten och längtan efter nystart är stor. Hösten rymmer hopp om att återigen få träffas och ägna tid åt allt det vi håller kärt – antingen det är hunden, hemmet eller hälsan. Vad får ditt hjärta att slå lite fortare? Vad tänder din lust? Att lära dig ett nytt språk, stå på scen, skapa med händerna eller rentav påbörja en ny karriär? Kom igen. Nu gör vi det. Tillsammans.

Läs vidare om "Öppna upp med höstens kurser! Kurstart i Värmland - Örebro"

Öppna upp med höstens kurser! Kurstart i Värmland - Örebro

Vi går mot ljusare tider och längtan efter att få uppleva glädje tillsammans är stor! Höstens kursutbud rymmer bland annat möjligheter för dig att komma ut och att ta hand om allt du håller kärt – t ex hunden, trädgården, möblerna och din egen hälsa. Här hittar du också våra populära distanskurser i realtid.

Läs vidare om "Ute är det nya inne"

Ute är det nya inne

Trenden är här för att stanna. Att vistas utomhus ger människor energi och ny kraft. Nu vill vi slå ett slag för lärande utomhus.