Genom att gå en distanskurs kan du lära dig när och där det passar dig bäst. Vi har distanskurser inom många olika ämnesområden, varför inte gå en distansutbildning i programmering, ekonomi, måleri eller språk?

Vad är en distanskurs?

Att gå en kurs på distans innebär att du inte är bunden till en specifik plats. Det ger dig större frihet att själv välja när, var och hur du vill ta del av kursmaterialet. Det finns flera olika utbildningsaktörer som erbjuder distanskurser. Förutom studieförbunden erbjuder även universitet, högskolor, folkhögskolor distansutbildningar.

Folkbildning på distans

Vår verksamhet inom folkbildning spänner över ett stort antal ämnesområden och engagerar enskilda deltagare och grupper i alla åldrar och med många olika bakgrunder. Efter att Coronapandemin gjort sitt intåg i samhället har många kultur- och bildningsaktörer behövt tänka nytt. På Medborgarskolan har vi ställt om stora delar av verksamheten och kan nu erbjuda många kurser och arrangemang digitalt på distans.

Upplägg på Medborgarskolan

Medborgarskolan erbjuder flera former av distanskurser. Alla distanskurser leds av erfarna kursledare och du får möjlighet att interagera och träffa andra kursdeltagare via digitala plattformar. Vi erbjuder även distanskurser som enbart bygger på självstudier. Har du frågor om våra distanskurser är du varmt välkommen att kontakta oss.

Fyra typer av distanskurser

Vi har olika typer av upplägg. En del är distanskurser utan fysiska träffar, andra har ett upplägg där kursen i huvudsak bedrivs på distans men med fysiska träffar vid ett par tillfällen. På Medborgarskolan kallar vi våra olika typer av distanskurser för:

1 Distans med kursledarstöd

En kurs som hålls på distans och som leds av en erfaren kursledare. Du tar del av ett kursmaterial vid den tidpunkt när det passar dig och kontaktar ledare via en digital plattform för att få respons. Det ingår alltid moment där deltagare och ledare interagerar med varandra på bestämd tid, till exempel via webinarium.

2 Blandade lärmiljöer (delvis distans)

Blandade lärmiljöer innebär att kursen hålls delvis på distans. Den bedrivs via en digital plattform men kursdeltagarna ses också fysiskt på i förväg bestämda träffar. Dessa kurser leds av kursledare och kan ha löpande kursstarter med en fastställd tid att genomföra utbildningen. Kontakt med kursledare sker i klassrum, via e-post eller via den digitala plattformen.

3 Distans i realtid

En kurs eller utbildning som pågår i realtid via en digital plattform. Distans i realtid genomförs alltid i grupp vilket ger deltagarna möjligheter att dela kunskaper och erfarenheter. Kursledare och kursdeltagare interagerar med varandra i realtid via den digitala plattformen. För en distanskurs i realtid finns alltid ett bestämt start- och slutdatum.

4 Distans självstudier

Kurs på distans som bygger helt på självstudier och utan kursledare.

Vad krävs för att gå en distanskurs?

För att delta i våra distanskurser behöver du kursmaterial i form av böcker, kamera eller ritverktyg beroende på vad det är för typ av kurs. Vilken typ av material som krävs anges i respektive kursbeskrivning. Du behöver ha tillgång till en dator (eller annan surfenhet) med god internetuppkoppling.

Fördelar med att gå kurs på distans

En kurs på distans kan passa dig som trivs med att studera hemifrån eller på annan egen vald plats och på tider som fungerar bäst för dig. Det kräver ett större eget ansvar av dig som kursdeltagare men ger samtidigt en större frihet att lägga upp inlärningen utifrån din egen tid och förutsättningar.

Heltid

På Medborgarskolan erbjuder vi flera heltidsutbildningar. Vi har yrkesinriktade diplomutbildningar inom bland annat ekonomi. Vi erbjuder även diplomutbildningar på distans. Titta gärna i hela vårt utbud av diplomutbildningar.

Deltid

För många kan det vara svårt att få ihop intressen, jobb och annat. Då kan en distansutbildning på deltid vara ett alternativ.

Vårkurser

Våren betyder för många terminsstart. Starten på en ny termin med allt vad det innebär. Efter julledighet och avkoppling har många fått ny energi. Passa på att boka in dig på en distanskurs redan nu.

Ett urval av ämnen du kan läsa på distans

På Medborgarskolan erbjuder vi distanskurser och distansutbildningar inom i många olika ämnesområden. Coronavirusets intåg i samhället har gjort att vi snabbt ställt om stora delar av vår verksamhet till distans. I flera av våra ordinarie kurser går det numera även att välja att delta på distans.

Vi erbjuder distanskurser inom bland annat:

  • Språk, till exempel engelska, franska, spanska, tyska med mera.
  • Ekonomi, bokföring och redovisning.
  • Programmering
  • Datakunskap
  • Måleri (olja, akvarell, akryl men mera)
  • Starta eget
  • Skrivarkurs

Kan man få CSN till distanskurser på Medborgarskolan?

Folkbildning räknas inte som studiebidragsgrundande, du har alltså inte rätt till studiemedel från CSN när det gäller våra distanskurser. På CSNs hemsida kan du läsa mer om vilka utbildningar som ger rätt till studiemedel.

Anmälan

Du anmäler dig till våra distanskurser direkt på hemsidan. Många av våra distanskurser är öppna för sen anmälan. Sök i hela utbudet och undrar du över något är du varmt välkommen att kontakta oss. Medborgarskolan finns över hela landet.

Distanskurser

Din sökning"" visar 170 resultat i

Sortera på:

Read on about "Förarintyg båt, distans i realtid"
Distanskurs
Distans med kursledarstöd
Distans i realtid
Intensivkurs

Förarintyg båt, distans i realtid

Location: DistansStart date: 5 Nov 2024Time: 18:15-21:15Occasions: 6 nr of occasionsDays: TuesdaysPrice: 2 695 kr
Read on about "Italienska A1 del 4, distans I realtid."
Distanskurs
Distans med kursledarstöd
Distans i realtid

Italienska A1 del 4, distans I realtid.

Location: DistansStart date: 28 Oct 2024Time: 19:00-20:30Occasions: 6 nr of occasionsDays: MondaysPrice: 1 200 kr
Read on about "Engelska A2 del 3"
Distanskurs
Distans i realtid

Engelska A2 del 3

Location: DistansStart date: 1 Sep 2024Time: 18:30-20:00Occasions: 10 nr of occasionsDays: SundaysPrice: 1 795 kr
Read on about "Förarintyg båt, distans i realtid"
Distanskurs
Distans med kursledarstöd
Distans i realtid
Intensivkurs

Förarintyg båt, distans i realtid

Location: DistansStart date: 3 Sep 2024Time: 18:15-21:15Occasions: 6 nr of occasionsDays: TuesdaysPrice: 2 695 kr
Read on about "Sydsamiska PROVA PÅ-kurs"
Distanskurs

Sydsamiska PROVA PÅ-kurs

Location: DistansStart date: 22 Aug 2024Time: 18:00-19:30Occasions: 3 nr of occasionsDays: ThursdaysPrice: 679 kr

Utforska ämnesområde