Ort
Distans
Startdatum
4 Nov 2024
Tid
20:00-21:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Lovisa Limseth
Nummer
65903
Pris
1 950 kr

Om arrangemanget

Här upptäcker du tillsammans med andra glädjen i att skapa. Genom demonstrationer och övningar orienterar vi oss genom måleriets mysterier.

Innehåll

Längtar du efter att måla? I kursen Akvarellmåleri för nybörjare närmar vi oss skapandets konst under sex lektioner som alla är uppbyggda kring olika teman med tillhörande praktiska övningar och teoretiska reflektioner. Vi går igenom viktiga grunder inom måleriteknik, färg- och formlära, komposition m.m. Efter avslutad kurs kommer du att ha en gedigen grund att stå på i ditt framtida konstnärskap! Nytt tema varje vecka. I början av veckan släpps materialet för just den veckan.

Upplägg

På måndagar ses vi för en 60 min live-lektion mellan kl. 20-21 (övrig tid arbetar du självständigt med dina uppgifter) där vi kan samtala kring veckans tema, filosofera och reflektera, samt gå igenom eventuella utmaningar som dykt upp vad gäller teknik och dylikt. 15 korta filmer med demonstration av måleriteknik m.m. 3 förinspelade “kom-igång”-filmer med inspirerande uppgifter Utförliga instruktioner till uppgifter och övningar Sammanfattande text i slutet av varje vecka.

I samband med kursstart får du dina inloggningsuppgifter till plattformen. Du kommer att kunna logga in från och med den dag som kursen startar. God datorvana, är nödvändigt. Du tar dina lektioner under kursens gång när det passar dig.

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under våren 2022 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Intuitivt Akvarellmåleri, Akvarellmåleri för nybörjare, samt flera kurser inom Vedic Art - bland annat grundkurs, fortsättningskurs, temakurs och fördjupningskurs.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Material ingår ej i kursavgiften. Detta behövs: Akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, akvarellfärg i tub eller kaka, penslar, svamp, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart!
 
Bra att veta

Vid tekniska problem vänd dig till : Jannis Gauci jannis.gauci@medborgarskolan.se

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Pris

Deltagaravgift: 1 950 kr

Summa: 1 950 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde