En kvinnlig DJ lyssnar på musik i hörlurar
Kurs

Gratis Workshop: Guiden till att släppa en låt med Rebecka Wahlström

Ort
Farsta
Startdatum
27 Apr 2024
Tid
11:30-14:30
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
55647
Pris
0 kr

Om arrangemanget

När man är ung eller helt ny i branschen kan det vara väldigt svårt att navigera sig och komma framåt genom att tjäna pengar på sin musik. I den här föreläsningen berättar artisten Rebecka om sin karriär & boken som hon har skrivit 'guiden till att släppa en låt'.
Bokomslag

Jag har alltid drömt om att bli artist. Jag började göra musik när jag var 14 år gammal utan att ha någon direkt erfarenhet för hur man ska gå tillväga, varken hur man skriver låtar, eller hur man släpper en egen låt på digitala plattformar. När denna bok skrivs är jag 22 år. Jag har varit verksam som artist i åtta år utan att tjäna en enda krona när min musik spelades offentligt, till exempel via Spotify och Youtube Music. Jag upplever att det finns en stor brist på kunskap och inte några direkta hjälpmedel för hur man ska lära sig om rättigheter och ersättning i ett tidigt stadium av ens musikaliska karriär.


I dagens samhälle går nästan allting att söka sig till via internet, men problemet är att man i musikbranschen ofta använder sig av olika branschrelaterade uttryck och svåra ord. Jag fick ofta höra i studion där jag spelade in mina låtar att det är viktigt att gå med i Stim, men jag tyckte att det var för svårt och därför sköt jag alltid upp det. Fram tills nu! Jag skrev denna bok i hopp om att unga artister där ute, i början av sina musikaliska karriärer inte ska behöva göra samma misstag som jag!

Om boken

I boken ¨Guiden till att släppa en låt¨ kommer jag att hjälpa dig att bena ut de svåra orden och förklara vad de olika rättighetsorganisationerna gör och varför det är bra att gå med i dem.

Det finns fem kapitel i boken där jag förklarar sådant som distribution, Stim, SAMI, IFPI och branschkartan. Du kommer också kunna använda boken för att checka av de olika stegen. När du väl har gått med i de olika rättighetsorganisationerna så behöver du aldrig göra om processen. Det enda du behöver göra är att lägga in dina nya låtar och så sköter de resten. Allt detta får du lära dig om du läser ’’Guiden till att släppa en låt’’.

 

Boken kommer även att finnas till försäljning på plats.

Plats: Fanfaren, Farstagången 8. T-bana Farsta station. 

Lokal: Romanen som ligger inne i biblioteket

café finnes 

Tid: 11.30 - 14.30

Ålder: 16 år och uppåt

workshopen är gratis!

OBS! avanmälan senast 48 timmar innan annars debiteras en avgift på 200 kr.

För avanmälan eller frågor kontakta: tess.delacour@medborgarskolanstockholm.se

Med stöd från Stockholm stad 

 

 

Ort

Fanfaren

Farstagången 14C, Farsta

Visa på karta

Relaterade artiklar

Musik

”Spela i band är grejen”

Ena bandet är precis i början av sin musikaliska karriär, medan det andra bandets medlemmar spelat tillsammans i en eller annan bandkonstellation de senaste 40 ...

19 februari 2024
Läs vidare om "”Spela i band är grejen”"

Utforska ämnesområde