Innehåll
På denna matlagningskursen "Asiatiskt Julbord" ska vi laga en buffé där det ingår vietnamesiska, thailändska, indiska och kinesiska rätter.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Kursledare
Tam Alfredsson är född och uppvuxen i Vietnam. Med arbetslivserfarenhet från import och export av asiatiska livsmedel och inom olika internationella organisationer har Tam haft möjlighet att studera, uppleva och jämföra vietnamesisk matkultur med andra matkulturer i världen. Just nu leder Tam ett nationellt märkesprofileringsprojekt som heter 'Låt mig berätta om Vietnam' genom matlagningskurser, seminarium, workshops och arrangering av resor. Tam har läst BA (kandidatexamen) i tolkning och översättning i Danang, Vietnam; MA (Master of Arts) i Språkteknologi vid Göteborgs Universitet samt MS (Master of Science) i Kommunikation vid Chalmers och Göteborgs Universitet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.
Kursmaterial
Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.
Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.
I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.
Bra att veta
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.
Vår kursledare Tam Alfredsson har skrivit en kokbok som heter ”Vietnamesisk mat”, där man hittar recept på många av de mest populära maträtterna från norra till södra Vietnam. Boken är skriven med den genomgående tanken att det ska vara lätt att hitta råvarorna i Sverige och laga den typiska vietnamesiska maten utan att förlora de originella smakerna.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.
Deltagaravgift: 1 195 kr
Materialavgift: 200 kr
Summa: 1 395 kr