Ort
Falun
Startdatum
22 Sep 2024
Tid
13:00-15:00
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Agnès Brosset
Nummer
80936
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Äta vilda växter? Ja men absolut! Äta vilda växter är både gott och nyttigt, men också ett kreativt sätt att laga mat. Kom på vår vandring och lär dig om vilka växter du kan äta!

Ätbart ogräs - Det vilda skafferiet ! 

Följ med på vår födovandring för att upptäcka ätbara växter. Lär dig att identifiera, smaka och använda dessa vilda växter för mat, botemedel och hudvårdsprodukter. Denna örtvandring ger en unik inlärningsupplevelse, så att du kan observera, smaka och lukta på växterna och lära dig hur du identifierar och använder vilda växter.

Info 

Klä dig efter vädret när vi är ute. Jag rekommenderar att du tar med en anteckningsbok, för att spara delad information om växter. Vi tar en långsam promenad med täta stopp för att prata om växter vi hittar. Arterna varierar från plats till plats. När korgarna är fulla av grönt och blommor serveras några vilda drycker gjorda med vilda växter från säsongen.

Vi träffas vid Säterdalen i Säter mellan kl1300-1500

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs


Course is in English; all plant names are given also in Swedish.


Kursledare 

Din kursledare, Agnès Brosset, är grundare av Nordiska Örter, Sveriges första örtagård, belägen i Uppsala. Agnès är också utbildad växtekolog (Ph.D) och utbildare som sprider kunskap kring växter och deras användningsområden för mat, hälsa och hantverk. Som lever helt off-grid, hon har en bred erfarenhet av växtföda, odling av grönsaker och konservering av livsmedel.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta 

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.

 

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde