Ort
Uppsala
Startdatum
17 Aug 2024
Tid
10:00-14:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Henrik Lysell
Nummer
75890
Pris
695 kr

Om arrangemanget

En kurs om ätbara och användbara vilda växter i naturen. Delikatesser som blommor, blad och olika örter kan ge tillvaron guldkant. Få guidning i naturens läckerheter!

Innehåll

Välkommen på en härlig dagsvandring där du får kunskap om naturens skafferi och verktygslåda! En härlig dagsvandring där du får chans att ta tillvara de näringsrika växter som grönskar under sommaren.

På vägen kommer du få bekanta dig med en uppsjö av våra vilda växter och deras användningsområden. Du får smaka på de ätbara växterna, lugn i vetskapen om att de är säkra.

Vi kommer att prata om människans koppling till växterna och hur vi har påverkats av dem men även hur vi kan knyta an till naturen och föra vidare kunskaper som riskerar att bli bortglömda.

Upplägg

Vi möts vid Borgardalsbadet i Länna klockan 10.00 och vandrar sedan längs stigarna en bit bort.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare


Henrik Lysell är utbildad biolog med erfarenhet som bl.a. naturskolepedagog och naturguide.
Henrik håller aktivt på med överlevnad, naturhantverk och uteliv.


Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs för kursen men egen kniv rekommenderas.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i trädgård att välja mellan efter avslutad kurs.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • Ta gärna med eget fika.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

Trädgårdsdrömmar

Sitter du precis som jag uppkrupen i soffan med trädgårdsmagasin, frökataloger och paddan i högsta hugg, sökandes efter inspiration och information som när en l...

19 februari 2024
Läs vidare om "Trädgårdsdrömmar"
Djur och natur

Bokashi på förskolan Kullerbyttan

På förskolan Kullerbyttan i Säffle, vars huvudman är Medborgarskolan, har man sitt eget lilla kretslopp, som barnen kan följa i realtid. Sedan ett drygt år till...

19 februari 2024
Läs vidare om "Bokashi på förskolan Kullerbyttan"

Utforska ämnesområde