Fot på tå med ballettsko.
Kurs

Balett vuxen nybörjare - Prova på gratis 1/2

Ort
Helsingborg
Startdatum
1 Feb 2022
Tid
17:40-18:40
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
56403
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Balett stärker kroppen på ett effektivt sätt och utvecklar dansteknik som hjälper dig med balans och kroppskontroll. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta din egen danspersonlighet. Balettens teknik utgör grunden till många andra dansformer.

I klassisk balett arbetar vi igenom hela kroppen. Förutom de stora muskelgrupperna tränar vi även de små stabiliserande musklerna kring kotpelaren (bålstabilitetsträning). I balett måste man också hitta de små, stabiliserande musklerna runt knän och fotleder och lära sig att kontrollera dem. Denna balettkurs ger en träningsform utmärkt för att förebygga skador i knän och dylikt.

Balett är en dansteknik som förbättrar balans och kroppskontroll också i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta sin egen danspersonlighet.

Teknikträningen är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt en smidig uppvärmning. Vi arbetar med både stora och små muskelgrupper. På golvet lägger man fokus på musikalitet och dansuttryck genom att träna kortare danskombinationer.

Om Prova på
Prova på-tillfället ges på ordinarie kurs veckordag och tid och med ordinarie kursledare. Det är kostnadsfritt och öppet för alla.

OBS FÖRANMÄLAN KRÄVS!

Antalet platser är begränsat.

För vem
Inga förkunskaper krävs.


Bra att veta
Välj kläder som du kan röra dig fritt i och där kursledaren kan se dina rörelser.

Läs med på ordinarie kursens hemsida om olika rabatter och hur du använder friskvårdsbidrag på kursen.

Ort

Medborgarskolan

Gasverksgatan 17, Helsingborg

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde