Ort
Vännäs
Startdatum
7 Maj 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Mån, Tis, Tors
Antal tillfällen
3 st
Nummer
55772
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Draghundsport är att med sin hund eller sina hundar kopplade i lina på snabbast tid ta sig utefter en utstakad bana på barmark i löpning eller med fordon, eller på snö med skidor (Nordisk stil) eller släde.

Upplägg

Samspelet är den största upplevelsen mellan hundar och förare. Upplevelsen av utmaning, banornas svårigheter med backar, kurvor, vägövergångar och omkörningar, är också stor.

Det är ett bra sätt för hund/ar och förare att träna på samspel och hålla sig i god kondition. Hunden bör gillar att springa och du behöver själv tycka om att motionera/träna.

Alla friska hundar kan träna drag utifrån sin egen förmåga. En Chihuahua orkar inte dra ett hjulfordon, men den kan springa med sin förare. En Mastiff är stark, men kanske inte lika snabb som en Tysk schäferhund. Hundraser har ofta olika motivation för draget, men med positiv inlärning brukar de flesta hundar älska dragträning och/eller draghundsport.

Draghundsport är en utmärkt gren att kombinera med alla andra grenar inom SBK.

Under denna kurs i barmarksdrag kommer vi att varva teori med praktik. Vi kommer bland annat att gå igenom de olika stilarna i draget, titta på olika typ av utrustning samt prata om träningsupplägg. Självklart kommer vi även vara ute och träna med hundarna. Där går vi igenom upplägg för starter, omkörningar, tittar på inlärning av kommandon. 

Vi varvar med både teori och praktik. Samling/uppstart sker utan hund.

Vi träffas vid 3 tillfällen (7 maj, 30 maj samt 3 juni).

Förkunskaper

Inga förkunskaper men hunden är minst 12 månader.

Kursledare

Ledare är Erika Eriksson som driver företaget Hund i norr. Erika är uppvuxen med att alltid haft hundar i familjen och har lång erfarenhet av hundkurser. Är också aktiv som tävlande i drag. Utöver draget har hon utbildat en av sina hundar till tjänstehund/patrullhund i hemvärnet, tränar också mycket spår och specialsök. Erika  tävlar aktivt i drag och är även utbildad draghundsdomare.

Grönt kort

För att kunna tävla i draghundssport är ett av kraven att man har Grönt Kort. Detta gäller tävlingsklasser. För många av skidspåren i Umeåregionen krävs också Grönt Kort för att få träna där, ett krav som kommunerna ställer.
Vill du ta Grönt kort så har vi en kurs 8-9 juni: Kurs Grönt kort

För kännedom

Kursen genomförs i samarbete med Vännäs Brukshundklubb och ett medlemskap där är obligatoriskt för att delta. Är du inte redan medlem så gå in på: Medlemskap - Vännäs BHK (weebly.com)

Vid första tillfället ska deltagarna ha med sig vaccinations intyg samt ett bevis på att betalning till Vännäs BK är gjord.

Utrustning för denna kurs skiljer sig från andra kurser.
Ta med halsband, koppel, gott godis, bajspåsar, vatten och vattenskål, dragsele, draglina och dragbälte. Till föraren krävs också kläder och skor att springa i.

Frågor

Vid frågor om utrustning kontakta:
Erika Eriksson
hundinorr@outlook.com

Övriga frågor kontakta:
Vännäs Brukshundklubb
kursanmalanvbhk@gmail.com

Varmt välkommen!

 

Ort

Vännäs brukshundklubb

Nyliden 7, Vännäs

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde