Ort
Distans
Startdatum
5 Aug 2024
Tid
18:00-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
69893
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Detta är en distanskurs och handlar om begränsat certifikat för sjöradiotrafik på SRC (Short Range Certificate) som tidigare kallades VHF-kurs. En väl fungerande båtradio ökar säkerheten ombord.

Med en VHF radio når du en kustradiostation och kan då kopplas in på telefonnätet. Du når dessutom alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg.
Detta är den stora skillnaden gentemot mobiltelefonen och häri ligger också den ökade säkerheten!

På kursen lär du dig allt om hur VHF-radion fungerar. Du lär dig språket och olika kommandon samt de engelska termerna för detta. Du kan också lyssna på olika inspelade ljudlänkar. Allt som behövs för att klara teoriprovet för SRC behörighet.

Kursens upplägg
Detta är en distanskurs med självstudier, så du studerar helt i din egen takt, via vår utbildningsplattform Learnify . Din kursledare finns dock tillgänglig för frågor och svar via mejl  (det finns alltså inga online-möten eller några tider att passa).

Du får ett inloggningsmejl på startdagen, sen börjar du när du vill.
Kursen har du tillgång till i 5 veckor. (kan förlängas om problem uppstår)

SRC som distanskurs startar ett par ggr per termin, och vill du hellre börja senare så håll utkik på hemsidan efter nästa start.

Kursmaterial
Vi använder oss av Fritidsskepparens VHF/SRC-bok. (Utterströms)
Den beställer du hem själv, tar ca 1-3 dagar och kostar 300 kr. 
https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/fritidsskepparens-vhfsrc-bok.html

Du måste ha tillgång till dator och internet.
Obs! Se till att du anger en fungerande e-postadress vid anmälan.

Examination
Efter avslutade studier kan du skriva prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Dessa kan du söka upp på NFB:s hemsida i din region.  https://batlivsutbildning.se/
Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.
Medborgarskolan i Skåne anordnar skrivningstillfällen flera gånger per termin och du kan då komma till våra lokaler och göra provet.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde