Ort
Distans
Startdatum
7 Mar 2023
Tid
18:00-21:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
51781
Pris
3 995 kr

Om arrangemanget

Den här kursen ger dig grundläggande teoretiska kunskaper i vad som behövs för att sköta redovisningen självständigt i ett mindre företag eller assistera i ett större företag. Undervisningen sker på distans via Teams.

Innehåll

Du får lära dig bokföringens grunder och begrepp. Redovisning av vanliga affärshändelser, moms, löner och arbetsgivaravgifter. Orientering i baskontoplan och bokföringslagen.

Upplägg

Vi varvar teori med praktik vid datorer då vi löser bokföringsuppgifter med hjälp av bokföringsprogrammet Visma.

Du kommer att behöva ladda ner Teams-appen på din dator och får behörighet från oss.

Du behöver dessutom en PC eller ladda ner en PC-miljö på din dator (om du t ex har en Mac-dator) så att du kan ladda ner bokföringsprogrammet Visma. Programmet får du använda gratis under kursen. Se mer info här. Om du har frågor om PC-miljö så kontakta Mac-supporten. Du är själv ansvarig för att se till att detta fungerar för dig på kursen.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper i bokföring men man behöver ha viss datorvana.

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial tillkommer, du behöver köpa böckerna Bokföring från början Faktabok, Övningsbok samt Lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström, Caroline Östgren.

Utvecklingsmöjligheter

Vi erbjuder även grundläggande kurs i bokslut. Vill du gå vidare och få djupare kunskaper så kan du gå en av våra diplomutbildningar.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Pris

Deltagaravgift: 3 995 kr

Summa: 3 995 kr

Utforska ämnesområde