Ort
Karlstad
Startdatum
17 Jun 2024
Tid
13:00-15:00
Dagar
Mån-Ons
Antal tillfällen
3 st
Nummer
80891
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Kommersiell dans är en dansstil med fokus på uttryck. Har du kanske sett dansarna på Melodifestivalen? Vill du dansa som Beyonce eller Lady Gaga? Det mesta vi ser på TV idag faller in under den här stilen.

Innehåll

I kursen ligger yttryck och dansglädje i centrum. Det är ett tillfälle för dig att stärka ditt självförtroende och utvecklas som dansare. Stilarna varierar från Jazz till Street och hip-hop, allt som faller in under commercial. Dansgolvet är vår scen och vi kommer fokusera mycket på koreografi samt dansarens relation till en publik eller kamera. 

Upplägg

Varje tillfälle börjar med uppvärmning och stretch. Sedan dansar vi över golvet för att till sist gå in på koreografi.

För vem

Den här kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som har danserfarenhet. Vi lägger nivån efter gruppen.

Kursledare

Jemima Fryxelius började dansa Kommersiell dans när hon var 10 år gammal. Passionen blommade vid 12 års ålder och har inte släppts sedan dess. För henne är dansen ett sätt att få uttrycka sig själv och sina känslor, såväl negativa som positiva. Danssalen ska vara en trygg plats med utrymme för olikheter där vi kan utforska och utvecklas.
Idag går Jemima sista året på gymnasiet där hon studerar dans. Hon har även jobbat med dans genom drömsommarjobbet med Region Värmland.

Kursmaterial

Bekväma rörliga kläder du känner dig bra i. Skor är bra att ha för stabilitet och energi. Vattenflaska rekommenderas starkt!

Det finns inget omklädningsrum så kom gärna ombytt.

Bra att veta

Denna sommarlovskurs är ett samarbete med Karlstad kommun och är kostnadsfri. Vi kommer att servera mellanmål till alla unga som ingår i kursen.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde