Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Dansa till Despacito - Oriental pop fusion koreografi workshop

Ort
Eskilstuna
Startdatum
30 Aug 2020
Tid
10:00-15:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Malin Lagerqvist
Nummer
65562
Pris
450 kr

Om arrangemanget

Välkommen att lära dig en pigg och rolig koreografi till Despacito med grund i orientalisk dans/magdans och flamenco!

Innehåll

På workshopen lär vi oss en koreografi till latinopoplåten Descpacito. Koreografin baseras i orientalisk dans och är inspirerad från dess många olika stilar, som flamenco och videon till Despacito. Orientalisk dans är mjukt flödande, sensuella rörelser och när de kombineras med farten och hettan i latinopoplåten Descpacito blir det en koreografi med mycket fart, glädje och energi.

Upplägg:

Vi värmer upp och sedan börjar vi gå igenom delarna till koreografin. Allteftersom sätter vi ihop delarna till hela koreografin.

Vi tar 30 minuters lunchpaus när det passar oss.

För vem:

Då vi hoppar direkt in i koreografin, är det bra om du har någon form av dans vana. Koreografin kan dansas på olika nivåer.  

Kursledare:

Malin Lagerqvist har alltid älskat att dansa och röra sig till musik. Hon har sedan 2007 dansat orientalisk dans och på senare år även flamenco. Malin har hunnit prova många olika stilar inom den orientaliska dansen och älskar variationen, även om de stilar med mer intensivt uttryck är favoriterna. Intensiteten och styrkan är också någonting som lockar inom flamencon. Men allra bäst tycker hon om att blanda stilar och musik och när man kan göra dansen ”till sin”.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta:

Klä dig i bekväma kläder som du kan dansa obehindrat i, men gärna inte för löst sittande. Det är bra att ha mjuka tygskor, men du kan också dansa barfota/i strumplästen om du föredrar det.

Titta gärna på videon till Despacito (Luis Fonso och Daddy Yankee) innan kursen.

Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.

Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.

Tillgång till kylskåp och mikro finns.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 450 kr

Summa: 450 kr

Utforska ett ämnesområde