Ort
Arvika
Startdatum
13 Maj 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Tuwa Varberg
Nummer
75078
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Vill du träna din hunds kropp på ett enkelt och roligt sätt utomhus? Då är Dog Parkour den perfekt kursen för dig. Vi besöker olika platser där hundarna får öva upp sin balans, smidighet och kroppskontroll samtidigt som ni har kul tillsammans!

Innehåll:
I denna kurs bygger vi upp en stark hund på ett enkelt och roligt sätt utomhus. Meningen med kursen är att visa att man kan träna hunden utan att behöva ha olika material till hands, istället att man kan använda sig av saker man har runt omkring sig. 

Hunden får bland annat träna upp sin :

  • Balans
  • Styrka
  • Rörlighet
  • Koordination
  • Kondition
  • Miljöstyrka

Upplägg:
Vi kommer att träffas 5 tillfällen på olika platser utomhus runt om i Arvika i 90 minuter per tillfälle. Platser som vi kommer besöka kommer att vara bland annat lekparker, skogen och inne i centrum. Kursen är lämplig för alla olika hundar i varje ålder, så länge hunden är frisk. 

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.


Förkunskaper
Inga förkunskaper

Kursledare
Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SKK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med. 

Att gå på kurs med sin hund är det roligaste som finns, och att som instruktör se deltagarna utvecklas tillsammans och bygga upp en bra relation med sina hundar är otroligt givande. Alla kurser individanpassas efter varje deltagares nivå och önskemål.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under terminen som du är kursdeltagare hos medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden. 


Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se


Bra att veta:
Meddela ras vid anmälan. Ta med mycket godis i små bitar till hunden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde