Ort
Stockholm
Startdatum
9 Nov 2023
Tid
17:30-19:45
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Camilla Gustafsson
Nummer
52711
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Ta del av urgammal kunskap och skapa harmoni i din trädgård

En feng shui-inspirerad trädgård består utav flera olika komponenter som alla samspelar. Den grundar sig på den flera tusen år gamla kinesiska läran om hur den omgivande miljön påstås påverka oss. Hur använder vi oss av olika verktyg för att skapa harmoni och balans i trädgården?

Här får du tips och råd hur du ska tänka kring din utemiljö gällande växter, element och material i färg och form - låt trädgårdssäsongen 2024 börja redan nu!

Innehåll

Att använda sig av feng shui i trädgården handlar om att skapa ett harmoniskt flöde (chi), god möblering, färger som passar med såväl naturen som huset. Genom att göra sig uppmärksam på de olika energierna och arbeta med färger, former och material kan man skapa en harmonisk trädgård.

Vi vill sträva efter en balans mellan yin och yang, och mellan de olika elementen trä, eld, jord, metall och vatten. Vi pratar om trädgårdens rum, entré, trädgårdsgångar, belysning, rabatter, häck/staket och dekorationer. Denna del av den mycket större feng shui-läran kan kombineras med svensk trädgårdsdesign för att skapa harmoniska, balanserade gröna rum.

Upplägg

Detta är en kvällsföreläsning med plats för frågor.

Ledare

Föreläsningen hålls av Camilla Gustafsson, utbildad trädgårdsmästare med ett stort intresse för trädgårdsdesign och harmoniska trädgårdar tillika skogsträdgårdar och växtkompositioner. Camilla är till vardags knowledge management koordinator med en magisterexamen i ekonomi - inriktning marknadsföring i grunden och har en liten firma (Ax trädgårdar) på sidan om.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men gärna ett trädgårdsintresse.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har ett brett utbud av trädgårdskurser i olika format och på olika nivåer - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde