Ort
Göteborg
Startdatum
20 Apr 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Barthélémy Garcia
Nummer
37184
Pris
1 915 kr

Om arrangemanget

En helgkurs för dig som vill lära dig mer om hur din kamera och hur digitalfoto fungerar. Lär dig använda de manuella inställningsfunktionerna av tid och bländare som gör bilderna skarpare.

Innehåll
Hur fungerar egentligen en systemkamera? Vad innebär begrepp som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG? Detta reder vi ut under kursens gång. Vi går igenom kamerans olika funktioner och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden.

Genom att vi varvar teori och praktik går vi igenom kamerans olika funktioner och hur du använder dem. Detta är en helgkurs och kursdagarna är lördag- söndag.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Barthélémy Garcia

Barthélémy är född i Pertuis i Frankrike och bor i Sverige sedan 2011.

Garcia har varit kursledare under flertal år, både hos oss på Medborgarskolan och på andra ställen.

Garcia har en kandidat och en masterexamen i fotografi från Akademin Valand. Utöver sin konstnärliga verksamhet driver han även eget företag där han har bland annat arbetat med dokumentation av utställningar, mäklarfotografi, skolfotografi och studiofotografi. 

Hans konst ger oss tillfälle att rikta vår uppmärksamhet mot olika aspekter av vår fysiska omgivning som vi annars inte uppmärksammar men som har en viktig inverkan på våra liv. Under sin tid på Akademin Valand blev han besatt av värmeelement, och det kom senare att omfatta AC-anläggningar, mobilmaster, konstgräs och undertaksplattor.Kursmaterial
Du tar med en digital systemkamera eller digital kompaktsystem kamera med manuella inställningsmöjligheter. Ta även med tillhörande instruktionsbok.

Bra att veta
Kontrollera att din kamera har manuella inställningsmöjligheter innan du anmäler dig till kursen.

Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 915 kr

Summa: 1 915 kr

Utforska ämnesområde