Ort
Uppsala
Startdatum
10 Aug 2024
Tid
13:00-17:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Jan Holmqvist
Nummer
71884
Pris
450 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf med enkla knep! På denna snabbkurs får du en inblick i hur du kan utveckla ditt fotograferande och skapa bättre bilder med kamerans inställningar. Lär dig använda kameran fullt ut – både den och du kan mer än du anar.

Innehåll

Vi träffas en lördag för att tillsammans uppleva och fotografera i inspirerande Uppsalamiljöer. Under kursen får du lära dig mer om foto i allmänhet och din kamera i synnerhet. Kursen fungerar oavsett vad du har för kamera och naturligtvis även om har en kamera med film.

Tillsammans övar vi på olika motiv som kursledaren tar er till, råd om inställningar för bästa resultat och att lära er se motiv. Foto är skaparglädje. Det finns tillfälle till enskilda frågor och individuell handledning. Vi avslutar dagen med att fika tillsammans och sammanfatta dagen genom att titta på bilder de bilder vi har tagit.

Upplägg

Innan kursstart får du ett mail från din kursledare så att han kan fånga upp just dina  frågor och önskemål inför kursen.

Vi träffas i Tropiska växthuset i Botaniska trädgården i Uppsala. Vi går igenom kamerans inställningar och Jan guidar dig så att du ska förstå hur inställningarna påverkar bilderna och gör dig till en bättre fotograf.

Kursen går under en lördag kl. 13:00-17:00.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Janne Holmqvist är yrkeslärare på gymnasiet i handel och service och har undervisat i fotokurser för både nybörjare och de som vill fördjupa sina kunskaper deltagare på Medborgarskolan sedan 2008.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och de tillbehör du önska använda.
  • Ta gärna med din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 450 kr

Summa: 450 kr

Utforska ämnesområde