Ort
Växjö
Startdatum
7 Jul 2024
Tid
13:00-16:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
44238
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Friluftsmåleri - Måla eller teckna ute i det fria och fånga naturens stämning i stort och smått!

Kursen Friluftsmåleri endags kurs är riktad till alla som vill släppa loss skaparglädjen med måleri och teckning ute i det fria. Här fångar vi naturens stämning i stort och smått under den sköna sommarhimlen, samtidigt som vi får lära oss lite mer om valörer, färg/formlära, djup och komposition i bilden och bli guidad under denna inspirerande dag av en yrkesverksam konstnär och erfaren lärare i konst!

Mål
Under kursens gång kommer du utveckla kännedomen om den konstnärliga arbetsprocessen och konstseendet. Vi kommer att prata om ytor och hur viktigt det är att förenkla former vi ser i naturen och hur man fångar stämningsvalörerna i landskapet på ett realistiskt och naturligt sätt. 


Plats
Linnéparken Växjö stadspark


Antal tillfällen
1

Om ledaren
Milica Lazarevic är född i Halmstad och är numera bosatt i Växjö. Hon är yrkesverksam konstnär och med en magisterexamen i fri konst med inriktning i måleri från Konstuniversitetet i Belgrad. ​Hon har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst på många olika kunskapsnivåer och som lärare i konst försöker hon förstå var varje deltagare befinner sig i sin utveckling och anpassa lärandet till varje individs målsättningar. 


Förkunskaper
Lärandet är individuellt och utgår från din egen kunskapsnivå. Denna kurs är anpassad för både nybörjare och dig som redan målar men behöver handledning för att utvecklas vidare i ditt konstutövande. 

Kursmaterial
Eget material. Deltagarna får prova sig fram med sina egna olika konstmaterialer som är fritt att välja på som kol, blyerts, tuschpennor, akryl, pastellkritor, vattenfärger på papper eller duk. Medtag gärna eget fika!


Bra att veta
Ledaren kommer kontakta deltagarna innan kursstart för att stämma av eventuella frågor.  
Kursen kan komma att ställas in eller kursstarten skjutas fram om det inte är tillräckligt många deltagare. 
Du får en kallelse ca 1 vecka innan kursstart.
Vid frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta Medborgarskolan: vaxjo@medborgarskolan.se

Varmt välkommen!

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde