Ort
Stockholm
Startdatum
12 Sep 2024
Tid
09:00-12:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Thomas Björk
Nummer
56267
Pris
2 795 kr

Om arrangemanget

"Novisen vid spisen”. En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska svenska smaker från husmanskosten, och med inspiration ifrån det franska kökets grunder.

Innehåll

"Novisen vid spisen". En grundkurs som fokuserar på matlagning som är enkel, praktisk och ekonomisk i vardagen. Matlagning med klassiska smaker från husmanskosten med inspiration från medelhavs-köken och det franska kökets grunder.

Lär dig laga godare vardagsmat från grunden. Du får goda råd hur man väljer och hanterar olika råvaror. Lär dig hantera kökets olika verktyg och olika recept.

Kursens mål är att ge deltagarna enkel och konkret vägledning till hur man lagar mat på bästa sätt, genom att teoretiskt och praktiskt arbeta med moment för att ge större förståelse för sin egen matlagning och hur olika tekniker i köket påverkar slutresultatet.

I denna kurs lär vi oss bland annat;

  • Hur du hanterar och tillagar fågel på bästa sätt.
  • Hur du kokar några enkla grundsåser: t. ex gräddsås, dragonsås och vitvinssås.
  • Hur du hanterar och tillagar fisk.
  • Hur kött tillagas på bästa sätt.
  • Hur du lagar goda vegetariska rätter.

Här finns något för alla. Den "ovane" får ett bättre självförtroende bland kastrullerna. Mycket prat om tekniker och klassiska rätter.

Upplägg

Under kursens 3 lektioner arbetar deltagarna enskilt eller parvis och får olika uppgifter enligt recept. Det blir både fisk, kött och grönt. Lektionen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. Tre förmiddagskurser på torsdagar och en tisdag 23/5, 30/5 och 4/6.

Förkunskaper

Alla matlagningsintresserade är välkomna. Gedigen grundmatlagning på absolut grundnivå.

Kursledare

Thomas Björk är en hängiven kock/bagare och har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Thomas har även tävlat i bakning på Tv.

Kursmaterial

Råvaror, recept och instruktioner som du använder på kursen ingår i priset.

Utvecklingsmöjligheter

Bygg på dina kunskaper med kursen "Grundmatlagning 2" samt "Fine Dining Grunder" för att erhålla Diplom. Diplom erhålls när alla 3 kurser är avklarade (80% närvaro gäller).

Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 795 kr

Summa: 2 795 kr

Utforska ämnesområde