Ort
Göteborg
Startdatum
5 Jun 2024
Tid
16:00-19:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
44718
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Kom och prova på humanistisk konfirmation!

Den humanistiska konfirmationen (humkonfan) är en bekräftelse av insteget i vuxenvärlden. Ungdomen är snart slut och mängder av livsåskådningsfrågor pockar på. Vad är rätt och fel? Vad menas med identitet?
Vad innebär det att bli vuxen? Vilka är de mänskliga rättigheterna? Vilka dolda könsnormer finns det? Vad är en god relation?
Humkonfan är alltså i stort sett motsatsen till den kristna konfirmationen som till yttersta mening går ut på att bekräfta din tro på en övernaturlig gud.
Humanisterna Väst erbjuder en konfakurs som är 8 eftermiddagar, ett helgläger och en högtidlig avslutningsceremoni. Varje eftermiddag har sitt tema, liksom lägret. Tema för eftermiddagarna bestäms efter ungdomarnas behov.
Humkonfan är inte den plats där man som ungdom får några absoluta svar utan en plats där ungdomarna lär sig att lyssna på varandra och värdera påståenden utefter sin förståelse och förklara sin ståndpunkt. Handledarna finns där för att skapa god stämning och se till att arbetet går framåt och ger resultat.
Kanske missade du din konfirmation som 14 åring eller kände att den du gick inte var för dig, passa på att prova på vår variant för en kväll!


Vi bjuder dig på en provsmakning, där vi kommer att genomföra ett av de pass som vanligen ingår i en konfakurs.
Vi startar kl 16 och slutar 19.


Vi kommer att hålla till på Medborgarskolan, Haga Östergata 12, Sal 309.


Först till kvarn gäller! Du behöver alltså anmäla dig.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Utforska ämnesområde