Ort
Uppsala
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
19:15-21:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Simon Rosén
Nummer
76693
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Vill du utveckla dig själv och din kreativa förmåga? Önskar du att du var mer självsäker och vågade vara mer spontan? Längtar du efter mer glädje och lekfullhet i ditt liv? Då ska du börja med impro!

Innehåll 
Denna kurs är en kurs för dig som har provat på improvisationsteater innan. Kanske har du gått en nybörjarkurs på Medborgarskolan eller spelat lite impro i andra sammanhang. Under kursen blir du stärkt i grunderna i improvisationsteater.

Vi behöver alla fortsätta jobba på att släppa våra spärrar och bejaka den ström av kreativitet vi vet att vi har inom oss. Under kursen kommer vi fortsätta träna på spontanitet och att säga ja till impulser. Vi kommer skapa en trygg atmosfär, utan prestationsångest, där vi hyllar misstag. Vi kommer att jobba med olika lekar och övningar locka fram lekfullhet och fantasi. Vi kommer också träna på att se och bejaka varandras idéer, och bygga vidare på dem, för att kunna skapa något tillsammans. Vi kommer fundera extra på vad som gör scener roliga och intressanta. Målet är att du i slutet känner dig trygg och säker att improvisera roliga/intressanta scener tillsammans med dina medimprovisatörer.

När kursen är avslutad kommer du förhoppningsvis också känna de positiva effekter som många impro-utövare vittnar om: förstärkt självkänsla, kreativitet, öppenhet, kroppsspråk och samarbetsförmåga. Genom att aktivt öva sin spontanitet på ett lekfullt sätt är det lättare att ta med sig det in i både vardags-och jobbsituationer.

Upplägg
Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N. Kursen går en gång i veckan i sju veckor med 2 h 15 min (3 studietimmar) per tillfälle.

OBS! Kursen gör ett uppehåll den 20/2 under sportlovet. 

Förkunskaper
Denna kurs är en kurs för dig som har provat på improvisationsteater innan. Kanske har du gått en nybörjarkurs på Medborgarskolan eller spelat lite impro i andra sammanhang.

Kursledare
Simon Rosén är utbildad dramapedagog och har sedan liten sysslat med bland annat barnteater och improvisation. Simon är ideellt engagerad i bland annat miljöorganisationer. På kursen kommer Simon att bjuda på sig själv och locka fram din inre kreativitet. 

Kursmaterial
Till kursen behövs inget kursmaterial. Tänk på att bära bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde