Ort
Distans
Startdatum
11 Apr 2024
Tid
18:00-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Rinella Rioda
Nummer
65617
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Japansk kalligrafi med teori om den japanska skrivkonsten.

Innehåll

Shodo-penselns väg 

Träff 1: Vi kommer att få en inblick i  hur Japan fick skrivkonsten från Kina och hur japanerna utvecklade skriftspråket så att det skulle fungera för det japanska språket. Vi  kommer också beröra hur  det moderna skriftspråket, vardagens tecken, efter 1945 ser ut.

Träff 2: Under denna träff  får vi möjlighet att stifta bekantskap med den traditionella kalligrafins hantverk och skrivkammarens fyra verktyg för att utöva traditionell kalligrafi. 

Träff 3: Nu får vi lära oss lite om den japanska själen genom att få förståelse för att japansk kalligrafi är mer än ett skriftspråk - den är också en meditativ konstform. 

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tre veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 1x40 minuter per kurstillfälle. Självständigt arbete mellan kurstillfällena.

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Rinella Rioda

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Kursledaren meddelar dig innan start vilket material som behövs.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.  

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Utforska ämnesområde