
Kurs
Japansk matlagning - Yakiniku (japansk barbecue)
- Ort
- Örebro
- Startdatum
- 18 Apr 2026
- Tid
- 13:00-16:00
- Dag
- Lördag
- Antal tillfällen
- 1 st
- Ledare
- Bussaba Kaewtipayanate
- Nummer
- 31381
- Pris
- 950 kr
Om arrangemanget
Välkommen till en smakrik kurs i japansk matlagning där vi utforskar yakiniku – en japansk grilltradition med fokus på tunna marinerade köttskivor och fräscha tillbehör.
Innehåll
Yakiniku är en japansk grillrätt där tunna skivor kött tillagas snabbt och serveras med ris och fräscha tillbehör. I denna kurs får du lära dig att laga en klassisk yakinikumåltid med fokus på smak, balans och hantverk.
Upplägg
- Marinera fläskkarré i japansk sojasås.
- Grilla köttet i tunna skivor för perfekt textur.
- Göra egen yakinikusås från grunden.
- Förbereda en krispig sallad med färsk riven vitkål.
- Servera rätten med ris och enkel, ren sallad.
- Avslutas med en gemensam middag.
- Självklart hjälps vi åt att duka av och diska.
Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper.
Kursmaterial
- Matkostnad ingår i priset.
- Utrustning finns att tillgå i köket.
Bra att veta
- Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
- Kursen genomförs klimatsmart sätt. Det betyder att vi minskar matsvinnet och sorterar avfallet ordentligt (kompost, plast, papper och restavfall).
- Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
- Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Pris
Deltagaravgift: 950 kr
Summa: 950 kr