Ort
Örebro
Startdatum
18 Apr 2026
Tid
13:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Bussaba Kaewtipayanate
Nummer
31381
Pris
950 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en smakrik kurs i japansk matlagning där vi utforskar yakiniku – en japansk grilltradition med fokus på tunna marinerade köttskivor och fräscha tillbehör.

Innehåll

Yakiniku är en japansk grillrätt där tunna skivor kött tillagas snabbt och serveras med ris och fräscha tillbehör. I denna kurs får du lära dig att laga en klassisk yakinikumåltid med fokus på smak, balans och hantverk.

Upplägg

  • Marinera fläskkarré i japansk sojasås.
  • Grilla köttet i tunna skivor för perfekt textur.
  • Göra egen yakinikusås från grunden.
  • Förbereda en krispig sallad med färsk riven vitkål.
  • Servera rätten med ris och enkel, ren sallad.
  • Avslutas med en gemensam middag.
  • Självklart hjälps vi åt att duka av och diska.

Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper.

Kursmaterial

  • Matkostnad ingår i priset.
  • Utrustning finns att tillgå i köket.

Bra att veta

  • Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
  • Kursen genomförs klimatsmart sätt. Det betyder att vi minskar matsvinnet och sorterar avfallet ordentligt (kompost, plast, papper och restavfall).
  • Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 950 kr

Summa: 950 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?