Ort
Skövde
Startdatum
14 Sep 2024
Tid
11:00-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
4 st
Nummer
43870
Pris
2 695 kr

Om arrangemanget

Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här keramikkursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att till exempel dreja, tumma, ringla, skulptera och kavla.

Innehåll och upplägg
Med råd och tips från vår ledare får du lära känna materialet och de olika teknikerna. Vi skapar utrymme för det som känns mest givande för dig. Kanske har du redan en idé? Annars hittar vi inspiration på plats. Med leran kommer oändliga möjligheter!

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt.

I lokalen finns fem stationer för drejning, två elektriska och tre manuella. Tiden för drejningsstationerna fördelas mellan deltagarna.

Vi arbetar i lergods och i verkstaden finns engober för dekoration, samt flera olika glasyrer.

Max 8 deltagare.

Helgkursen omfattar 4 tillfällen.

  • 14-15 september - lördag och söndag kl 11:00-17:00: Vi skapar i lera.
  • 21 september - lördag kl 11:00-12:30:  Vi besskickar och putsar av föremålen innan ugnen packas för skröjbränningen
  • 12 oktober lördag kl 11:00-17:00: Glasering och dekor inför glasyrbränning.
  • Ni kommer överens om ett sista kortare tillfälle att hämta de färdigbrända alstren. Då har vi också en kort genomgång och utvärdering av resultatet efter glasyrbränningen och kursen i sin helhet.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till både dig som är nybörjare och dig som har erfarenhet av keramik tidigare och vill fördjupa dina kunskaper. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Louise Eklund har en masterexamen i keramikkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 90 kr per kg lera, inklusive glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

Bra att veta
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta. Vi har en maskin för kaffe och varm choklad som tar betalkort.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 695 kr

Summa: 2 695 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde