Ort
Uppsala
Startdatum
20 Mar 2024
Tid
17:30-20:30
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Per Boicel
Nummer
75853
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på vad koloniträdgårdar som terapimetod innebär? Arbetar du inom rehabilitering, integration eller kriminalvård, kanske du vill engagera boende i ett utsatt område med kollektivt trädgårdsarbete? Varmt välkommen på detta föredrag och kortkurs med inriktning på koloniträdgårdar som terapimetod.

Innehåll

Kursledaren Per Boicel är utbildad Hortonom inom Trädgårdsdesign med en fördjupning inom Trädgårdsterapi på det Brittiska kurs centret Thrive i Reading. 

Under detta föredrag och snabbkurs kommer du att få veta mer om de många fördelarna med koloniträdgårdar. Vi pratar om den fysiska och psykiska aspekten.  Koloniträdgårdar främjar samhällsgemenskap och det är en fantastisk möjlighet att ansluta med naturen. Dessutom erbjuder en koloniträdgård en prisvärd matkälla. 

Finns det behov av fördjupningar i ämnet kan Medborgarskolan organisera skräddarsydda workshops längre fram.

Upplägg

Vi börjar med en övergripande presentation av ämnet. 

Sista delen kommer att vara en tid för frågor och diskussion hur deltagarna kan omsätta kunskapen i praktiskt handlande, samt förslag på vidare utbildning och litteratur i ämnet.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Per Boicel är Hortonom inom trädgårdsdesign med 30 års yrkeserfarenhet inom trädgårdsplanering, skötsel, trädgårdsterapi, biofilia, färgpsykologi samt skrivit artiklar om trädgårdsdesign och bio design. Per har varit verksam i Finland och Storbritannien förutom Sverige.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med eget anteckningsmaterial.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde