
Koreansk mat - kryddigt och färgstarkt
- Ort
- Stockholm
- Startdatum
- 7 Dec 2025
- Tid
- 11:00-14:45
- Dag
- Söndag
- Antal tillfällen
- 1 st
- Ledare
- Jonas Bjerkefeldt
- Nummer
- 60349
- Pris
- 1 295 kr
Få platser kvar
Om arrangemanget
Innehåll
Koreansk mat är en färgstark explosion av smaker där hetta, syra och sötma möts i perfekt balans. Chilipeppar, vitlök samt ingefära som en helig treenighet balanseras med sesamolja, varianter av soja och fermenterade ingredienser som kimchi och gochujang är grunden i många rätter.
Du får prova på att laga både koreanska klassiker såväl som kanske något nytt som överraskar smaklökarna. Fokus ligger på att förstå smaksättning, balans och den koreanska filosofin kring måltider. Vi har handplockat råvaror och satt ihop en meny som både inspirerar och utmanar.
Upplägg
Kvällen inleds med en kort introduktion till koreansk matkultur, smaker och mattraditioner. Därefter delas deltagarna in i mindre grupper där ni tillsammans följer recepten och lagar maten från grunden. Under tiden bjuds det på tips, teknik och lite kul kuriosa om rätterna ni lagar. När maten är klar dukar vi upp till en gemensam måltid – ett riktigt koreanskt sätt att avrunda kvällen. Slutligen hjälps alla åt med att röja undan och diska, så lämnar vi köket i samma fina skick som vi fann det.’’
Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.
Kursledare
Jonas Bjerkefeldt är utbildad kock med fördjupade studier i näringslära från Karolinska Institutet. Han har en oerhört bred erfarenhet inom matvärlden, med en bakgrund som sträcker sig från restaurangkök och mathantverk till arbete inom livsmedelsindustrin.
Uppvuxen i en skånsk handelsträdgård har han ett starkt band till råvarorna och odlar idag mycket av den mat han själv äter. Han är en hängiven amatörodlare och passionerad förädlare som syrar och konserverar allt från chili till kål med stor fingertoppskänsla. Jonas är en uppskattad kursledare som gärna delar med sig av både sin gedigna kunskap och sin stora kärlek till hållbar matlagning och råvarans resa från jord till bord.
Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.
Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.
Bra att veta
Ta med matlåda.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.
Pris
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr