Ort
Stockholm
Startdatum
21 Nov 2023
Tid
11:30-15:30
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Gaja Dudkiewicz
Nummer
53552
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Kurs i livsmedelshygien, kursen passar dig som arbetar med mat men även hemmakocken. Intygskurs

Innehåll

Välkommen till kursen i Säker Livsmedelshantering! Denna kurs är utformad för att ge dig en omfattande förståelse för säker hantering av livsmedel. Oavsett om du är intresserad av att förbättra din egen kunskap om matlagning eller planerar att arbeta inom livsmedelsbranschen eller i köksmiljöer, kommer denna kurs att vara till nytta för dig.

Under kursens gång kommer vi att lära oss om viktiga ämnen såsom mikrobiologi, matförgiftning, risker med livsmedel, god hygien på arbetsplatsen, livsmedelssäkerhet, livsmedelshantering och livsmedelslagstiftning. Vi kommer att fokusera på att utveckla dina kunskaper och färdigheter när det gäller att följa regler och rutiner för hantering, beredning, tillagning, nedkylning, kylförvaring och åter uppvärmning av livsmedel.

Upplägg

Deltagarna får arbeta både individuellt och i mindre grupper. Genom övningar och diskussioner kommer du att kunna tillämpa dina kunskaper i verkliga situationer. Studiematerial erhålls på kursen. Intyget erhålls vid godkänd slutprov (sker vid ett separat tillfälle och omfattar ca 2h). För att hålla energinivån uppe kommer det finnas fika och förfriskningar tillgängliga.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta i denna kurs. Alla som är intresserade är välkomna att delta och lära sig mer om säker livsmedelshantering.

 

Kursledare                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

 

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

 

Utvecklingsmöjligheter 

 

                                                                                                Gaja håller även fler kurser på tema Molekylär Gastronomi. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan. Läs om Gaja här: https://www.medborgarskolan.se/var-varld/mat-och-dryck/gastronomisk-mat/

 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln 

                                                                                                Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde