Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Diplomutbildning

Kvar i stan! Diplomutbildning: Raw foodkock - grund - sommarutbildning juni och augusti

Ort
Stockholm
Startdatum
17 Jun 2019
Tid
09:30-16:00
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Ulrika Hoffer Eriksson
Nummer
29537
Pris
13 695 kr

Om arrangemanget

Bli inspirerad till en ny, mer hälsosam framtid.

Raw foodkock - grundutbildning -intensivt under  2 sommarveckor - i juni och i augusti. Lär dig grunderna inom raw food, så att du kan arbeta eller driva café eller restaurang som helt eller delvis serverar raw food. Du kan även använda dina kunskaper på exempelvis konferenshotell som vill kunna erbjuda goda, näringsrika och allergivänliga raw foodalternativ. Eller så är du helt enkelt nyfiken och intresserad för egen del.

 

Innehåll

Utbildningen innehåller både teori och praktik, men fokus ligger på det praktiska. Du lär dig alla moment och hörnstenar inom raw food såsom juicer, smoothies, superfoods, torkning, groddning och blötläggning, men även grundläggande näringslära, grundsmaker, tekniker och metoder som gör det enkelt för dig att själv utveckla recept och menyer. Smaker, struktur och konsistenser är viktiga. Från det gröna till sötsaker och desserter. 

Upplägg

Totalt 8 tillfällen, vardagar efter midsommar och i augusti. Ca 64 studietimmar. Start må-to 17-20/6 och fortsätter må-to 5-8/8 kl 09.30-16.00. Vi inleder med en introduktion av principer och med genomgång av näringstäta råvaror. Vi groddar, syrar och blötlägger. Lagar några enkla goda rätter. Det lagas soppor, sallader, frukostar bröd, snacks och festliga rätter. Torkning. Det blir intensiva dagar då vi alltid kombinerar teori med praktiskt arbete i köket. 

Förkunskaper

Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här.

Kursmaterial

Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, materialoch recept tillkommer med ca 2 700 kr.

Diplom

För diplom krävs 80 % närvaro samt att du är godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter

Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 10 995 kr

Materialavgift: 2 700 kr

Summa: 13 695 kr

Utforska ett ämnesområde