Ort
Göteborg
Startdatum
12 Apr 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Fredagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Kristina Eriksson
Nummer
39385
Pris
2 795 kr

Om arrangemanget

Har du svårt att hitta på ny fredagsmysmat så är detta kursen för dig och ditt barn där ni kan få inspiration till nytt fredagsmys.

Fredagsmys är en tradition som kommit för att stanna. Fredagskvällen har blivit ett tillfälle då vi i Sverige lagar mat tillsammans efter en veckas arbete eller skola. Det är roligt att laga något som alla gillar och extra kul när man hjälps åt. På den här kursen lagar en förälder och ett barn mat tillsammans. Vi lagar mat som är populär bland både vuxna och barn.

Innehåll
Vid fem tillfällen lagar vi en huvudrätt och en efterrätt. Vi lagar laxtacos med hemgjort tortillasbröd, guacamole, mangosalsa och srirachasås, marängsviss, chicken nuggets med klyftpotatis och basilikasås, hemgjord chokladpudding, flygande Jakob, chokladpannacotta med mjölkchoklad, hamburgare med tillbehör, mangomousse med mascarpone, köttbullar med mos och typiska tillbehör och blåbärs- och kokospaj.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kristina är utbildad hem- och konsumentkunskapslärare men har de senaste 20 åren frilansat som matskribent och kokboksförfattare. Hon gör recept i veckotidningar och månadstidningar och har gjort 23 kokböcker. Kristina vill inspirera till mer matlagning och sprida matglädje. Hon vill dela med sig av både nya smakupplevelser och påminna oss om matminnen från förr, hon vill visa på hur enkelt det kan vara att laga god mat!
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ledaren har eget material.

Bra att veta
Kurspriset gäller för en vuxen och ett medföljande barn i ålder 7-15 år. Vid anmälan anmäl den vuxne och skriv barnets fulla personnummer och för- och efternamn i meddelanderutan.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 795 kr

Summa: 2 795 kr

Utforska ämnesområde