Ort
Umeå
Startdatum
3 Jun 2024
Tid
12:30-14:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Emmy Holmlund
Nummer
53838
Pris
650 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en kurs för både hund och ägare. Målet är att få en härlig stund med våra hundar, där vi tillsammans lär oss mer om hundars beteende. Vi pratar kring ledarskap och om vikten av alltid vara konsekvent

Denna kurs är för dig som på olika sätt upplever dina hundpromenader som jobbiga. Det har blivit en olust känsla i för möten, och du tar kanske gärna omvägar för att slippa möta folk eller andra hundar. Din hund drar dig genom promenaderna eller vill hälsa eller bråka med andra hundar. Istället för att lyssna på dig så skäller den, sliter och drar i kopplet för att komma fram till den andra hunden. Eller kanske helt enkelt vädrar gå.

Innehåll & Mål

 Denna kurs är för dig som på olika sätt upplever dina hundpromenader som jobbiga.

Kursen kommer i första hand att bygga på att försöka skapa ett tryggt ledarskap mellan dig och din hund och ge dig förståelse för hundarnas språk.

 Kursen är för dig som upplever promenader jobbiga. Din hund drar i koppel, gör utfall mot möten, vägrar gå osv

 På kursen kommer du träffa andra i liknande situation, få tips och praktisk träning i hur du möter och går förbi andra hundar. Det vi kommer arbeta med är att ändra hundens men även din känsla vid hundmöten.

 Vi kommer titta på hundarnas språk så att du tidigt kan se när din hund blir obekväm i ett möte, och du får lära dig hur du kan stötta den på rätt sätt. Vi arbetar individuellt och ger hundarna det utrymme de behöver.

 Kursens upplägg

 Vi kommer träffas vid 3 tillfällen under kursen. Första tillfället är teori utan hund, övriga tillfällen är praktiska övningar med hund. 

Kursdatum: 3/6, 10/6, 17/6 Tid: 12.30-14.00

Första träffen sker inomhus utan hund hos Medborgarskolan på Slöjdgatan 2, övriga tillfällen sker träffarna utomhus.

 Förkunskaper

Grundkunskaper i vardagslydnad.

Kursledare

Emmy är instruktör med flera års erfarenhet som kursledare. Hon har för närvarande åtta egna hundar, av raserna whippet, chinese crested dog och xoloitzcuintle och saluki. Emmy har haft hunduppfödning i mindre skala sedan 2003.

 Emmy är engagerad i utställningssammanhang och har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare, men har även ett stort intresse i rallylydnad och viltspår, noseworking och lure coursing.

 Kursmaterial

Ledaren använder sig av många olika böcker och ger också tips på litteratur som kan vara bra för er att köpa.

Bra att veta

Hunden ska vara försäkrad och vaccinerad. Ta med bra halsband och koppel (ej flexi koppel), leksak, extra gott hundgodis, bajspåsar, samt ett glatt humör.

Kläder efter väder rekommenderas då vi träffas trots snö, regn och rusk på utomhuspasset. 

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Frågor? 

Maila gärna verksamhetsutvecklare Karolina Helleberg

karolina.helleberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 650 kr

Summa: 650 kr

Relaterade artiklar

Hundar på rad
Djur och natur

Förbered dig inför valpköpet

Se till att ha tid och åter tid. Det är det främsta rådet från hunduppfödaren Annika Frick, som driver Bergqvistens kennel, på frågan om hur man ska förbereda s...

24 januari 2024
Läs vidare om "Förbered dig inför valpköpet"
Djur och natur

Stärkt relation mellan ägare och hund

Han är på god väg – från ängslig till trygg. En smart, reserverad kille som älskar sin familj.  - Men Torsten har fortfarande sina utmaningar. Det är mycket h...

6 november 2023
Läs vidare om "Stärkt relation mellan ägare och hund"

Utforska ämnesområde