Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Magdans - Fortsättning del 2 med koreografi

Ort
Uppsala
Startdatum
28 Sep 2020
Tid
17:45-19:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
62530
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former. De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska magdansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.

Innehåll

Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

I kursen bygger vi vidare på grundstegen genom att lägga till lite svårare isoleringar, lager av rörelser och stegkombinationer. Vi fördjupar oss i teknik och att lägga på flera rörelser i olika lager.

Upplägg

Varje lektion inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler. Sedan tränar vi teknik och koreografi. Tempot är lite högre och vi börjar bygga på grundstegen med olika layerings och lite svårare stegkombinationer. Vårens koreografi är till låten "Agipny kulak"

Eventuella uppehåll för lov görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Fortsättningskursen riktar sig till dig som redan är bekant med grunderna och har dansat magdans i minst 3 terminer eller har gått minst "Nybörjare del 1" och "Nybörjare del 2" och behärskar grundstegen väl. Fråga oss gärna om du känner dig osäker.

Kursledare

Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal. Höftsjalar finns att köpa av kursledaren för den som vill.

Bra att veta

Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ett ämnesområde