Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Dansledare ler
Distanskurs

Magdans nybörjare (distans!)

Ort
Uppsala
Startdatum
7 Mar 2021
Tid
13:30-14:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
68385
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former. Lär dig magdansens grundsteg i denna distanskurs!

Om dansen
Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

Vi använder hela kroppen - framför allt höfter, mage, armar och bröstkorg. Ofta växlar man mellan att använda flera delar av kroppen samtidigt (så kallade "layerings") och att fokusera på en speciell kroppsdel (isolering). Rörelserna växlar också mellan att vara mjuka och skarpa. Med mycket glädje, lättsamhet och grundliga förklaringar lär du dig att isolera och att koordinera olika steg och rörelser. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bland annat rygg, mage och höftmuskler. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler!

Upplägg
Kursen är en distanskurs och hålls i realtid via video, vilket innebär att du loggar in vart du än befinner dig och kommer få direkta instruktioner av kursledaren. Kursen går en gång i veckan i fyra veckor. Varje tillfälle är 1 timme och inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta. Kursen vänder sig till dig som aldrig dansat magdans tidigare eller till dig som vill finslipa din grundteknik. Under de här fyra lektionerna går vi noggrant igenom de vanligaste grundstegen i magdans.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare.

Klädsel/skor
Klä dig gärna i mjuka tights och en inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal.

Bra att veta
Eftersom detta är en distanskurs krävs det att du har tillgång till en egen dator/mobil/surfplatta med mikrofon, webbkamera samt god internetanslutning. Du bör också se till att du har en plats hemma där du får plats att dansa ostört. Innan kursen startar kommer du få en länk som du ska klicka dig in på för att komma med i det digitala mötesrummet. Mer information om detta kommer när/om kursen blir startklar.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ett ämnesområde