Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Stockholm
Startdatum
28 Mar 2019
Tid
17:30-21:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
26309
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

Lär om de goda bakterierna och hur vi får dem att trivas. Hur hänger vår tarmflora ihop med vårt immunförsvar? Vegansk matlagning och hållbarhet.

Större delen av vårt immunförsvar styrs från vår mage och tarm och har vi dålig balans där påverkar det vårt välbefinnande. Här får du veta vilka råvaror som stöder en god tarmflora och lära dig laga goda maträtter med dem. Vi gör egen mjölksyrad vitkål,  skapar vackra matiga sallader och goda röror! Lagar och komponerar näringstät mat med mycket färger som håller dig mätt länge. Vi avslutar med groddar, späda skott och gröna smoothies. Ekologiska råvaror så långt det är möjligt.

Innehåll                                                                                                                                                                                                       Tre tillfällen med massor av god och fräsch matlagning som både du och din mage och tarm gillar. Om goda bakterier som gör tarmfloran och immunförsvaret gott.

Lektion 1, torsdag 28/3

En kväll med goda bakterier på 3 olika sätt. Få kunskap om vår tarmflora. Laga och avnjut en middag som gynnar och fyller på våra goda bakterier. Lär dig göra din egna mjölksyrade vitkål. 

Lektion 2, torsdag  4/4

Vackra matiga sallader och goda röror. För dig som gärna vill laga grönare mat och lära dig komponera och "bygga" en fräsch vegetarisk salladstallrik och kunna variera innehållet för lång mättnadstid och hög näringstäthet. Det gäller att få in både kolhydrater, fett och protein i en balanserad kombination. Dessutom med mycket smak!

Lektion 3, torsdag 11/4

Groddar, späda skott och gröna smoothies. En kväll om varför groddar och skott är så hälsosamma och nyttiga. Du får lära dig mer om olika metoder, vad som går att grodda och hur viktig hygienen är. Om konsistenser och goda smaker i gröna smoothies, och hur man boostar näringsvärdet.

All mat som vi lagar är vegansk, utan vitt socker, gluten och mjölkprodukter. Havremjölk kan förekomma så ange om du är allergisk och önskar att vi använder "ren havre"!

Upplägg
Vi varvar teori och praktik. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept.
Tre tillfällen: torsdag 28/3, 4/4 och 11/4.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Anna Noreheim Werin, kost- och näringsrådgivare. Lagar mat på yogaretreats. äs mer om Yogatreats.se http://yogatreat.se/aktuellt.html


Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan på temat hälsa. Dessutom flera diplomutbildningar för vegankock, raw food, näringslära och hälsokock. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolans Hus

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Utforska ett ämnesområde