Ort
Göteborg
Startdatum
22 Okt 2024
Tid
18:00-21:00
Dag
Tisdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Josefine Malmer
Nummer
45987
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Streetfood har blivit otroligt populärt under de senaste åren och dess historia är en fängslade resa genom smaker och kulturer. Det hela började på den smala gatorna i Rom där matförsäljning var en del av det dagliga livet. Romarna älskade streetfood och där fanns vagnar som serverade allt från friterad fisk till kötts

Innehåll

På den här kursen får du följa med på en sådan här kulinarisk resa – till det färgsprakande och smakrika Mexico. Det mexicanska köket är ett kök som passar perfekt ”på språng”. Det är också ett kök som sedan länge har sin naturliga plats på våra matbord tack vare ”fredags-tacosen”. Men det mexikanska köket erbjuder mycket mer – så ta chansen att var med på en smakrik kväll tillsammans med andra härliga matlagare.

Vi lagar flera olika sorters street food med mexikansk touch. Kursen passar alla. Oavsett om du är en van matlagare eller nybörjare.

 

Förkunskaper

Denna kurs passar alla 

Kursledare

Josefin är modedesignern som har en stor passion för både mat & bakning. Idérik och kreativ med stor känsla för både smaksättning och formgivning. Har bakat och lagat mat sedan barnsben och spenderar all sin lediga tid i köket. Har även i yngre år jobbat på lunchrestaurang, samt på hotell och konditori. Driver kontot ”matochkarlek” på Instagram där hon delar med sig av sina recept från världens alla hörn. En kul merit är en tredjeplats i Hemmets Journals Bull-SM med sina ”knapriga knäckiga kanelbullar”

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Mat och materialkostnad är inkluderad i den totala kursavgiften.

I vissa fall blir det mat över efter våra matlagningskurser. Ta därför gärna med en tom matlåda för att kunna ta hem eventuella rester.

Rabatter    

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner 

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss  

  • Närmaste hållplats är Hagakyrkan eller Järntorget om du åker kollektivt. 
  • Parkeringshus finns i samma hus.
  • Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.  

Bra att veta

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande.

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss. 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning  

 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde