Ort
Stockholm
Startdatum
28 Apr 2024
Tid
10:00-13:45
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Regina Rojas Tena
Nummer
54871
Pris
1 295 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen! Nikkei är en blandning av olika matkulturer.

Innehåll

Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.
Vi lagar traditionella peruanska rätter med inslag av japansk matkultur. Vi kommer gå igenom typiska råvaror och kryddor som även kommer att används under matlagningen. 
Under denna kurs kommer vi att laga enligt ”La Cocina Nikkei”. Nikkeiköket är en fusion av japanska och peruanska smaker, en annorlunda gastronomisk upplevelse. Nikkeiköket är väl etablerat i Lima och i andra storstäder som New York, Barcelona och London och har nu också kommit till Sverige. En modern blandning där fisk och skaldjur och mycket grönsaker ingår.

Upplägg

Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin. 

Förkunskaper

Alla är välkomna

Kursledare

Regina Rojas Tena är född i Lima men flyttade till Sverige som barn. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och alltid haft det peruanska köket nära till hjärtat. Hon tycker dock om att experimentera i köket för att skapa nya matupplevelser. 
Regina har även gått en "raw food kock" grundutbildning genom Medborgarskolan ledd av Ulrika Hoffer. Hon har därefter börjat utveckla de traditionella raw foodrätterna med inslag av peruanska smaker.

Kursmaterial

Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsutveckling

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta

Vi tar hänsyn till omständigheter runt Covid när det är dags för kurs.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på bokus och 10 % på Akademibokhandeln.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde