Blomma på väg att slå ut.
Distanskurs

Odla enkelt på ditt skrivbord - en odlingskurs på distans

Ort
Uppsala
Startdatum
17 Sep 2022
Tid
10:00-12:30
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Fredrik Andersson
Nummer
71341
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Att odla mikrogrönt är nog det enklaste och snabbaste sättet att få fräscha egenodlade bladgrönsaker på matbordet även under vinterhalvåret. Lär dig mer och kom igång!

Innehåll

Inget smakar så gott som egenodlad mat, oavsett om det är världens största morot eller världens minsta broccoli. I den här kursen går vi igenom steg för steg hur du kan odla dina egna mikrogrönsaker, snabbt och enkelt på kontorsplatsen, hemma i lilla lägenheten eller stora slottet. Det krävs väldigt lite för att få fram goda mikroblad och här kommer vi diskutera alternativa lösningar till material och tillvägagångssätt så att alla kan vara med!

Dessa unga plantor, mikroblad, är fullproppade med antioxidanter, vitaminer och fina smaker. De har 4-40 gånger högre näringsinnehåll än den färdigvuxna växten (beroende på näringsämne) och är färdiga att skördas efter bara ett par dagar eller veckor. En av de andra stora fördelarna är att du får möjlighet att äta mer hållbart.

Upplägg
Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling.

Vi träffas digitalt under fyra lördagar, kl. 10.00 - 12:30. Ha din kaffe eller tékopp redo så ses vi.

Vi kommer att börja med att så. På kursen kommer vi att varva teori med praktik så att vi tillsammans lyckas odla mikrogrönt.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper om odling.

Kursledare
Fredrik Andersson är miljöingenjör inom miljöteknik. Han letar alltid efter kul sätt att bidra till en hållbar utveckling. Att odla diverse grödor att äta har han gjort sedan barnsben eftersom att han är uppväxt på en gård. Fredrik ser mycket fram emot att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till dig.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inför kursen kommer du att behöva krassefrön och/eller rädisafrön samt lite jord och någonting att så i. Det kan tex. vara en mjölkförpackning, äggkartong eller en takeaway-låda.

Bra att veta

  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

    Folkbildning
    Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ett ämnesområde