Ort
Uppsala
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Ons, Lör
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Karl Lundén
Nummer
76821
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbar svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en liten svampexkursion.

Innehåll

Följ med på en kurs som berör både teori om vilken roll svampar spelar i naturen för så skilda saker som klimat och mat inklusive exkursion i stadsnära skog med både mat -och skadesvampar på schemat.

Upplägg

  • Första kurstillfället träffas vi i Medborgarskolans lokaler på Bergsbrunnagatan 20 i Uppsala kl. 19:00-20:30. 
  • Samma vecka under lördagen sker vår exkursion kl. 13:00-15:15. 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs. 

Kursledare

Karl Lundén är forskare i skogspatologi med stort intresse för det samspel mellan svampar och växter som formar skog och mark omkring oss. Han deltar ofta i undervisning i skolor och driver flera medborgarförsök med allmänheten.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursledaren kommer att prata om svamplitteratur under er första träff. Det finns också en app som heter Svampguiden som är användbar. Den kostar ca 149kr/år. 

Till lördagens vandring ta gärna med fika och matsäck och oömma kläder anpassade efter väder. Ha på dig bra och bekväma skor eller stövlar samt myggmedel.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Närbild på en persons händer som håller i kantareller
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde