Ort
Örebro
Startdatum
10 Mar 2024
Tid
10:00-11:30
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Christopher Dolck
Nummer
76581
Pris
850 kr

Om arrangemanget

En kortkurs för dig som undrar hur musikens språk hänger ihop. Noter, intervaller, tonarter, rytm, ackord - musikteori från grunden

Vi jobbar på ett praktiskt och roligt sätt där du t.ex. får undersöka/sjunga intervaller och lära dig hur man bygger ackord i dur och moll m.m.

Kursens innehåll

Nedan är en del av de moment vi studerar

Tonsteg och intervaller - hur man bygger skalor och ackord i olika tonarter.

Olika ackord funktioner - vad gör ett ackord Dur eller Moll, andra "färgningar" på ackord, samt vad är ett Dominantackord och varför är det så viktigt.

Kvintcirkeln - gör det enklare att förstå tonarter, men framförallt ackordens betydelser i musik.

Olika beteckningar i noter - notvärden, paustecken, förtecken, taktarter m.m. Allt som kan tänkas dyka upp.

Rytmer - rytmövningar och hur man läser en rytm i noter.

Upplägg
Vi träffas 3 tillfällen x 1,5 h

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs utan bara ett intresse för att börja förstå musikteori

För dig som t ex sjunger i kör, spelar piano eller gillar att komponera egna låtar. Den passar även om du mer är en intresserad lyssnare 

Kursledare
Christopher har en kandidat både i piano och saxofon så har lever verkligen med musiken.  Han har en bred erfarenhet av att undervisa både i grupp och enskilda elever, han har varit lärare på Medborgarskolan under många terminer. Christopher har en kandidat både i piano och saxofon så han lever verkligen med musiken.  Han har en bred erfarenhet av att undervisa både i grupp och enskilda elever, han har varit lärare på Medborgarskolan under många terminer och arbetar också på Kulturskolan i Gislaved

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Relaterade artiklar

Musik

”Spela i band är grejen”

Ena bandet är precis i början av sin musikaliska karriär, medan det andra bandets medlemmar spelat tillsammans i en eller annan bandkonstellation de senaste 40 ...

19 februari 2024
Läs vidare om "”Spela i band är grejen”"

Utforska ämnesområde