Ort
Karlstad
Startdatum
13 Sep 2024
Tid
08:00-16:00
Dagar
Fre, Lör
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Georg Wickberg
Nummer
81387
Pris
4 600 kr

Om arrangemanget

Ta ditt Röjsågskörkort nivå A och B under en helg! Vi erbjuder intensivkurs för dig som snabbt vill ta ditt Röjsågskörkort Nivå A. Kursen sker i samarbete med Säker Skog. Kursen kommer hållas utomhus. Vi bjuder på mat under kursen.

Innehåll
I kursen ingår det du behöver för att kunna ta Röjsågskörkort. Detta innefattar:
- Teori
- Praktik i skogen
- Proven innefattar teoridel för nivå RA och RB samt praktiska prov för nivå RA och RB.

När du har klarat din examination får du ditt röjsågskörkort. Körkortet intygar att innehavaren har kunskaper enligt Säker Skogs riktlinjer och kvalitetsnormer för respektive körkortsnivå. Pris för detta ingår inte i deltagaravgiften utan tillkommer med 450 kronor. Skulle du behöva gör om proven tillkommer kostnad för detta.

Upplägg
Kursen är på två tillfällen, måndag och tisdag13-14 September  kl. 08:00-16:00.

Första tillfället är ni på Medborgarskolan i Karlstad för teori. Andra dagen är ni utomhus för övning och övningsplatsernas läge varierar berodde på vart vi får objekt för kursen. Övningsplatsen får ni av kursledaren första kursdagen.

Vi bjuder på lunch och kaffe bägge dagar. Vänligen meddela oss om ni har önskemål om specialkost eller allergier.

Förkunskaper
Kursen håller ett högt tempo, god studievana är ett krav.

Kursledare
Ledare för kursen är Georg Wickberg. Han har arbetat med skogsbruk i snart 40 år och har lång erfarenhet av eget företagande med egen skog, manuell avverkning med motorsåg, skottning och skördesavverkning. Dessutom var han svensk mästare i skog 2002 och 2011. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial finns på plats när du kommer, du behöver inte köpa något material i förväg.

Ta med fullständig utrustning för röjsåg samt kompletta verktyg, personlig skyddsutrustning så som hjälm, handskar, skyddsskor med stålhätta, väst med märkning 471 och reflexer, lilla första förband, röjsåg, bensin och olja till de kurstillfällen som är i skogen.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 600 kr

Summa: 4 600 kr

Utforska ämnesområde