Ort
Stockholm
Startdatum
17 Okt 2023
Tid
15:00-17:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Marianne Jonasson
Nummer
53060
Pris
2 445 kr

Om arrangemanget

Hitta ditt ursprung!

Nyfiken på din släkts historia? Välkommen på nybörjarkurs i släktforskning! Under kursens gång utgår du från dig själv och bygger din egen antavla fem generationer bakåt i tiden.

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i släktforskning. Du får grundläggande kunskaper som behövs för att kunna släktforska. Du får lära dig var du ska leta, och hur du kan dokumentera det du hittar i form av släktträd. Du följer personer från vaggan till graven och upptäcker var de bodde, vad de arbetade med och familjebildningen genom åren.

Upplägg

På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Kursen hålls på distans via vår lärplattform Learnify. Vi forskar i Riksarkivets digitala datasal SVAR, som nu är gratis att forska i.

Aktuella datum: 17/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11 och 28/11 kl. 15:00-17:30 

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs i släktforskning, men det är viktigt att du är van att söka information digitalt.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning I - Hitta dina förfäder är det kursmaterial som används, vilket är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi förordar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Kursledare

Marianne Jonasson är en erfaren kursledare i släktforskning. Hon har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå samt fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen. 

Utvecklingsmöjligheter

Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Vi erbjuder fördjupningskurser och kurser med speciellt fokus - håll utkik på vår hemsida!

Förmåner

Under den termin du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 295 kr

Materialavgift: 150 kr

Summa: 2 445 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"

Utforska ämnesområde