Ort
Örebro
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
09:30-12:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Inger Hagström
Nummer
80224
Pris
1 730 kr

Om arrangemanget

Följ med in i en ny värld och lär känna dina förfäder. Du kommer med all sannolikhet träffa på historier du inte hade en aning om.

Målet med denna kurs är att Du vid cirkelns slut skall kunna läsa och förstå de vanligaste källorna man möter som nybörjare i släktforskning.

Du skall även ha kännedom om andra källor än kyrkoarkiven. Vid varje träff kommer vi att träna på att läsa olika handstilar. 

Kursmaterial

Vi använder ett abonnemang på Arkiv digital som blir ditt eget samt boken Släktforskning på riktigt av Håkan Skogsjö. Avgift för bok och abonnemang faktureras dig som deltagare efter att kursen har startat.

Pris för Abonnemang Arkiv Digital 395 kr för 13 veckor och Bok 295 kr.

Förkunskaper

Datorvana.

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle och 7 tillfällen. 

Kursledare

Kursledare för Släktforskning grundkurs är Inger Hagström.

Inger har släktforskat sedan 1985. Arbetat inom vården sen 1970, undersköterska på operation Lindesbergs lasarett mellan åren 1976- 2018.

Har sedan 1992 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Data grundkurs, Föra över foton från kamera till dator och Släktforskning. Inger brinner för sina ämne.

Inger har dessutom i 10 år hållit på med indexering för Family search, från kyrkoböckerna döda, vigda och födda.

Hon är just nu är registrerare åt Sveriges Släktforskarförbund för projekten Namn åt de döda (NÅDD)

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling

Släktforskning Forskarträffar med lästräning grund, Forskarträffar med extrastöd, Håll ordning på släkten med MinSläkt.

Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på Medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen inklusive programvaror och möjlighet att hjälpa varandra.

Har du frågor kontakta din ledare alternativt orebro@medborgarskolan.se

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Läs mer om våra allmänna villkor.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

 

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 730 kr

Summa: 1 730 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde