Blomma på väg att slå ut.
Kurs

Sommarkurs! Trädgårdsdesign - Tema växtkunskap

Ort
Uppsala
Startdatum
15 Jul 2023
Tid
12:30-17:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
73387
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Trädgårdsdrömmer du inför våren och undrar vilka växter som trivs i din trädgård? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som trivs och inte trivs där? Vart välkommen på denna kurs med inriktning på just växtkunskap.

Innehåll

Denna kurs ger dig teknisk kunskap om växterna som levande material för att realisera dina trädgårdsdrömmar så att du kan skapa din trädgård. Vi lär oss vilka växter som fungerar var och hur du skapar en balanserad trädgård. Kursen beskriver även beskärning av träd och buskar samt en genomgång av olika trädgårdsverktyg. På kursen kommer vi även att ha en workshop med grupparbete.

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 12:30-17:00 båda dagarna. Ta gärna med dig fika som du kan äta under dagen.

På lördagen kommer vi att gå igenom fakta kunskaper med fördjupad växtkunskap. Söndag består är en workshop där ni som har en solig och torr trädgård är deltagare i ena gruppen och ni som har en skuggig och fuktig trädgård deltar i den andra gruppen. Kursledaren vägleder er genom hela processen så att rätt växtmaterial väljs. Under de sista två timmarna presenterar båda grupperna sina växtplaneringar för alla deltagare med personliga kommentarer och egna insikter.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Per Boicel är Hortonom inom trädgårdsdesign med 30 års yrkeserfarenhet inom trädgårdsplanering, skötsel, trädgårdsterapi, biofilia, färgpsykologi samt skrivit artiklar om trädgårdsdesign och bio design. Per har varit verksam i Finland och Storbritannien förutom Sverige.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med ett eller flera fotografier av din trädgård. Foton är till stor hjälp för kursledaren när hon ska svara på frågor och även för dig i ditt arbete med trädgården.

Du behöver även en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Om du äger din fastighet kan du logga in på Lantmäteriets hemsida och skriva ut din tomtritning där. Du kan gå in via denna länk https://minkarta.lantmateriet.se/ Alternativt kan den beställas ifrån din kommun. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart.

Du har även nytta av en linjal eller en skallinjal pennor och gott om kladdpapper.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde