Startdatum
7 Sep 2024
Tid
11:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Lilian Svensk
Nummer
43250
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Svampkurs för dig som är novis i skogen. Här får du lära dig mer om vilka svampar som går att äta vilka som är giftiga.


Innehåll
En del vågar plocka kantareller och en del vågar sig på soppar men dom andra då som står och lockar, är den giftig eller kan man äta den? Vår ledare Lilian Svensk benar ut dom vanligaste svamparna i skogen.
 
För vem
Denna svampkurs vänder sig till dig som är nybörjare på svampar.

Kursledare
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursledarens eget material, under kursen kommer rekommendationer på lämplig referenslitteratur att lämnas.

Bra att veta
Ta med fika och matsäck och ha oömma kläder efter väder och bra skor/stövlar.

Samling senast klockan 11.00 hos vår kursledare Lilian Svensk där har vi en teoretisk genomgång på ca en timme. Hon bor i Bollebyggd, Råssa 2. Åk gamla Boråsvägen mot Bollebyggd åk förbi Cementfabriken det är sedan det första lilla röda torpet du ser.
Sedan kommer vi resten av dagen att gå ut i svamp skogen Låddekärrsby där vi rent praktisk kommer att få tips var de olika svamp sorterna växer och förhoppningsvis finner vi en del svamp som vi kan plocka. För vägbeskrivning ring gärna vår kursledare Lilian mobil 0761-873092. Sök även på Googel map, Hitta.se m fl.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala?
Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Relaterade artiklar

Djur och natur

“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”

Nu är svampsäsongen i full gång, efter­som de allra ­flesta svampar kommer under sensommaren och ­hösten. Men svamp som sådan är egentligen inte bara det vi ser...

2 september 2023
Läs vidare om "“Folk vill ha allmän svamp­kunskap”"
Närbild på en persons händer som håller i kantareller
Djur och natur

Svampplockning för nybörjare

Att plocka svamp ger dig avkoppling, motion och middagsmat i ett! Dessutom är hösten är en fantastisk vacker tid på året ute i naturen - bästa tiden att plocka ...

7 juli 2023
Läs vidare om "Svampplockning för nybörjare"

Utforska ämnesområde