Ort
Stockholm
Startdatum
29 Mar 2026
Tid
11:00-14:45
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Jonas Bjerkefeldt
Nummer
62676
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att laga en traditionell svensk söndagsmiddag och njuta av mormors goda gräddsåser? Med utgångspunkt från svensk husmanskost, blickar vi tillbaka till gamla tiders finmat.

Innehåll

Lär dig laga en traditionell svensk söndagsmiddag och återupplev smakerna från förr. Den här kursen tar avstamp i klassisk svensk husmanskost och låter dig blicka tillbaka på gamla tiders "finmat" – med rötter i familjens gemensamma söndagsmåltider och mormors goda gräddsåser.

Upplägg

Vi lagar maten i mindre grupper med tydliga recept och vägledning.

All mat tillagas från grunden, utan tillsatser och med ekologiska och närproducerade råvaror i fokus.

Kursen avslutas med att vi njuter av maten tillsammans, därefter hjälps vi åt att duka av och diska.

Förkunskaper

Alla är välkomna!

Kursledare

Jonas Bjerkefeldt är kock och mathantverkare med lång erfarenhet av matlagning och undervisning. Hans passion för mat väcktes redan som barn, då han hängde över grytorna tillsammans med sin mormors mor. Hon såg varje dag till att storfamiljen – fyra generationer under samma tak – hade mat på bordet.

Jonas är även ideellt engagerad i frågor som rör hållbar matproduktion. Han är en hängiven hobbyodlare med särskilt intresse för ekologiska och giftfria odlingsmetoder.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja bland. Läs mer på vår hemsida

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Du kanske också är intresserad av

Aktuellt

Vad vill du lära dig mer om?