
Svensk söndagsmiddag
- Ort
- Stockholm
- Startdatum
- 29 Mar 2026
- Tid
- 11:00-14:45
- Dag
- Söndag
- Antal tillfällen
- 1 st
- Ledare
- Jonas Bjerkefeldt
- Nummer
- 62676
- Pris
- 1 295 kr
Om arrangemanget
Innehåll
Lär dig laga en traditionell svensk söndagsmiddag och återupplev smakerna från förr. Den här kursen tar avstamp i klassisk svensk husmanskost och låter dig blicka tillbaka på gamla tiders "finmat" – med rötter i familjens gemensamma söndagsmåltider och mormors goda gräddsåser.
Upplägg
Vi lagar maten i mindre grupper med tydliga recept och vägledning.
All mat tillagas från grunden, utan tillsatser och med ekologiska och närproducerade råvaror i fokus.
Kursen avslutas med att vi njuter av maten tillsammans, därefter hjälps vi åt att duka av och diska.
Förkunskaper
Alla är välkomna!
Kursledare
Jonas Bjerkefeldt är kock och mathantverkare med lång erfarenhet av matlagning och undervisning. Hans passion för mat väcktes redan som barn, då han hängde över grytorna tillsammans med sin mormors mor. Hon såg varje dag till att storfamiljen – fyra generationer under samma tak – hade mat på bordet.
Jonas är även ideellt engagerad i frågor som rör hållbar matproduktion. Han är en hängiven hobbyodlare med särskilt intresse för ekologiska och giftfria odlingsmetoder.
Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept, burkar/flaskor och annat material ingår i avgiften.
Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja bland. Läs mer på vår hemsida
Bra att veta
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här
Pris
Deltagaravgift: 1 295 kr
Summa: 1 295 kr